EUROLEAGUE

Πέσιτς: "Θέλουμε να τελειώσει η σεζόν, FIBA και EuroLeague πρέπει να είναι πραγματιστές"

Barcelona coach Svetislav Pei gestures during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Wednesday, Jan. 9, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Barcelona coach Svetislav Pei gestures during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Wednesday, Jan. 9, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δήλωσε ότι στη Μπαρτσελόνα επιθυμούν να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γήπεδο αλλά δεν είναι στο χέρι της, ενώ ζήτησε από FIBA και EuroLeague να προσέξουν.

Ολος ο μπασκετικός κόσμος (και όχι μόνο) είναι σε παύση λόγω του κορονοϊού και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στο γήπεδο. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς το ξέρει αυτό και προσπαθεί να είναι ρεαλιστής.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην καταλανική "mundodeportivo", τονίζοντας ότι η ομάδα της Βαρκελώνης θέλει να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, αλλά δεν εξαρτάται από αυτήν.

" Ανάλογα με το τι θα πει η ισπανική κυβέρνηση, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σχετικά με το πότε θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις" δήλωσε αρχικά ο Πέσιτς, για να προσθέσει: " Έχουμε τρία γήπεδα, το Παλαού και άλλα δύο στην πόλη. Θα δούμε. Εξετάζουμε τις επιλογές μας. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε την σεζόν, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς".

Στην συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός απάντησε κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να στριμωχτούν τόσοι πολλοί αγώνες που απέμεναν σε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, ρίχνοντας το μπαλάκι στην EuroLeague, αλλά και την FIBA: " Η FIBA, η EuroLeague και τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να είναι πραγματιστές και να είναι δημιουργικές ώστε να ξέρουν όχι μόνο πώς θα τελειώσει η φετινή σεζόν, αλλά και πως θα ξεκινήσει η επόμενη.

Δεν γίνεται να ξεχάσουμε ότι δεν είμαστε το ΝΒΑ, όπου έχουν μόνο το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη έχουμε τουλάχιστον δύο λίγκες (EuroLeague και εθνικά πρωταθλήματα)".

AP Photo/Luca Bruno

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ