EUROLEAGUE

Πέσιτς: "Ούτε η EuroLeague ξέρει ακόμη τι θα κάνει"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μίλησε στη "Novosti" της Σερβίας για την επανεκκίνηση της σεζόν, την... άγνοια της EuroLeague, αλλά και τον Μάλκολμ Ντιλέινι, που αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα.

Την ώρα που όλοι περιμένουν την απόφαση του Τζόρντι Μπερτομέου για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς υποστήριξε πως η EuroLeague δεν έχει καταλήξει ακόμη αναφορικά με το υπόλοιπο της σεζόν. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε στη " Novosti" για τις πιθανότητες να επιστρέψουν οι ομάδες στα παρκέ για το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, την προοπτική του Βελιγραδίου, τη συμφωνία ανάμεσα σε EuroLeague και ELPA που "δεν έχει ουσιαστική" ισχύ, αλλά και τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος αποχώρησε από τους μπλαουγκράνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον κορονοϊό: "Το κακό είναι ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και το ανοσοποιητικό σύστημα όλων έχει εξασθενήσει επειδή ήταν στο σπίτι για δύο μήνες. Κανείς δεν έχει αναφέρει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα πάρει λίγο χρόνο. Το μόνο που λένε είναι για τις τρεις ή τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας, κάτι που είναι η μεγαλύτερη απάτη και ηλιθιότητα. Δεν αρκεί αυτό το διάστημα για να επιστρέψεις από το μηδέν".

Για το υπόλοιπο της EuroLeague: "Πιστεύω πως ούτε η ίδια η EuroLeague ξέρει ακόμη τι θα κάνει. Δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της, όλα εξαρτώνται από πολιτικές αποφάσεις και αξιολόγηση της κατάστασης. Αυτή την στιγμή, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αναλύσεις και εικασίες, η απόφαση δεδομένα δεν θα είναι εύκολη. Εμείς προετοιμαζόμαστε με τη λογική ότι θα παίξουμε, θέλουμε να συνεχιστεί η σεζόν. Είμαστε στην πρώτη θέση στη Liga Endesa και σε καλή κατάταξη στην EuroLeague".

Για την εικόνα των ομάδων -σε επίπεδο ρόστερ- σε ενδεχόμενη επιστροφή στην δράση: "Αυτή την στιγμή, κανείς δεν έχει απάντηση. Το θέμα είναι τα συμβόλαια που λήγουν φέτος. Πώς θα λειτουργήσουν οι παίκτες. Μετά, οι σύλλογοι θα πρέπει να δουν αν είναι έτοιμοι για να παίξουν. Δεν ξέρω αν οι άλλες ομάδες έχουν επικοινωνία με τους παίκτες τους, θεωρώ πως όλοι περιμένουν τη 24η Μαΐου".

Για το αν η επιλογή του Βελιγραδίου για το υπόλοιπο της EuroLeague είναι καλή : "Είναι μια αρκετά ρεαλιστική προοπτική αναφορικά με το τι μπορεί να προσφέρει το Βελιγράδι. Είναι προφανές πως η χώρα λειτούργησε καλά στην πανδημία, έκανε καλή δουλειά. Η Σερβία είναι φιλόξενη, αλλά δεν αυτή την στιγμή δεν παίζει ρόλο η γνώση από διοργάνωση μεγάλων αγώνων. Κοιτάνε άλλα πράγματα, όπως το σύστημα υγείας, τα ξενοδοχεία και τα πρωτόκολλα υγείας. Το θέμαε ίναι πως το Βελιγράδι έχει συνήθως υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς στη διάρκεια του Ιουλίου".

Για τη συμφωνία της EuroLeague με την ELPA για τα συμβόλαια των παικτών: "Στην πράξη, η ELPA εκπροσωπεί περίπου το 50% των παικτών. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει κάποια δύναμη, παρόλ' αυτά οι ομάδες είναι αυτές που θα κρίνουν τι και πώς. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει μόνο η EuroLeague, αλλά και τα εθνικά πρωταθλήματα. Η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη που ήρθε σε συμφωνία με τους παίκτες για περικοπή συμβολαίου, ενώ γνωρίζω ότι κι η Μπάγερν έχει καταλήξει σε αντίστοιχο μέτρο. Οπότε, επί της ουσίας, η απόφαση της EuroLeague και της ELPA δεν έχει ουσιαστική ισχύ".

Για τον Μάλκολμ Ντιλέινι: "Δεν εμφανίστηκε, αλλά ο ατζέντης του ζήτησε να επεκταθεί το συμβόλαιό του για ακόμη ένα χρόνο (υπήρχε +1 στη συμφωνία των δύο πλευρών). Έχουμε ακόμη τέσσερις παίκτες τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, αλλά είναι εδώ και προπονούνται. Του ζητήσαμε να γυρίσει και να ενσωματωθεί με την ομάδα. Αν δεν γίνονταν αγώνες, θα έφευγε πάλι για τις ΗΠΑ. Αρνήθηκε, εξηγώντας πως ο ατζέντης του ζήτησε πρώτα να επεκταθεί το συμβόλαιό του. Δεν έχουμε κάτι να επεκτείνουμε πλέον...".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ