EUROLEAGUE

Πέσιτς κατά Νάχμπαρ και Ένωσης παικτών

Πέσιτς κατά Νάχμπαρ και Ένωσης παικτών

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ξέσπασε εναντίον της Ένωσης Παικτών και του Προέδρου της, Μπόστιαν Νάχμπαρ, λέγοντας ότι το γεγονός ότι έδωσαν στις ομάδες μόνο 4 εβδομάδες προετοιμασία έπληξε τους παίκτες.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έλεγε πάντα αυτό που σκεφτόταν. Αυτό έκανε και τώρα, με την Ένωση Παικτών της EuroLeague και τον πρόεδρό της - τον παλαίμαχο φόργουορντ, Μπόστιαν Νάχμπαρ - να μπαίνουν στο στόχαστρό του.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ξέσπασε, τονίζοντας πως το γεγονός ότι η Ένωση Παικτών όρισε ως ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας τις 22 Αυγούστου σε μία σεζόν που θα ξεκινούσε αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας έκανε κακό στους παίκτες και κατ' επέκταση στις ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: " Χάσαμε παίκτες, όπως και άλλες ομάδες. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο τραυματίστηκαν. Δεν φταίω εγώ για αυτό, μόνοι τους το έπαθαν, αφού δεν έκαναν ουσιαστικά προπονήσεις και μετά αγωνίστηκαν στο Super Copa χωρίς να έχουν προπονηθεί. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν ένας παίκτης δεν έχει προπονηθεί αρκετά".

Αυτή ωστόσο ήταν μόνο η αρχή του ξεσπάσματος του Πέσιτς, ο οποίος στην συνέχεια τόνισε: " Τώρα ο Νάχμπαρ φτιάχνει νέους κανόνες, με την προετοιμασία να ξεκινάει στις 24 Αυγούστου του χρόνου και έχουμε αγώνες στις 21 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Η σεζόν ξεκινάει την τελευταία σεζόν του Σεπτέμβρη και (σ.σ ο Νάχμπαρ) θεωρεί ότι χρειάζονται μόνο 4 εβδομάδες προετοιμασίας για σεζόν που κρατάει 10 μήνες. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι φυσιολογικός! Δεν ξέρει καν ότι αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη, δεν είμαστε στο ΝΒΑ. Παίρνουμε από το ΝΒΑ κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην Ευρώπη, δεν είναι καλό αυτό".

Κλείνοντας, ο Πέσιτς τόνισε: "Δεν είμαστε η μόνη ομάδα που έχει προβλήματα, υπάρχει και η Φενέρ και η Ρεάλ. Όλες οι ομάδες που έδωσαν παίκτες στις εθνικές έχουν τραυματίες. Γιατί δεν μας ρωτάει η Ένωση Παικτών; Όταν εγώ δεν ξέρω κάτι, ρωτάω. Δεν ρωτάνε αν υπάρχει μέθοδος στις προπονήσεις, παρά πιστεύουν ότι απλώς θα πάρεις έναν παίκτη για να νικήσεις. Ο παίκτης όμως χρειάζεται προετοιμασία, χρειάζεται προπόνηση. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσους τραυματισμούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ