EUROLEAGUE

Οριόλα: "Δεν πήραν όλες οι ομάδες τα μέτρα πρόληψης"

Barcelona's Pierre Oriola, left, challenges for the ball with Olimpia Milan's Luis Scola during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Friday, Nov. 1, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Barcelona's Pierre Oriola, left, challenges for the ball with Olimpia Milan's Luis Scola during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and FC Barcelona Lassa, in Milan, Italy, Friday, Nov. 1, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Την ανυπομονησία του να κατακτήσει τον τίτλο στη Βαλένθια εξέφρασε ο 28χρονος σέντερ της Μπαρτσελόνα Πιερ Οριόλα, ωστόσο τόνισε ότι δεν πήραν όλες οι ομάδες τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Στην Ισπανία προετοιμάζονται για την τελική φάση της Liga Endesa που θα πραγματοποιηθεί από 17-30 Ιουνίου στη Βαλένθια. Για τις αναμετρήσεις που έρχονται μίλησε ο Πιερ Οριόλα στον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1 αφήνοντας αιχμές για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού που πήραν αρκετές ομάδες σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα.

" Δεν έχει νόημα να ταξιδέψουμε στη Βαλένθια μια βδομάδα πριν για να είμαστε συγκεντρωμένοι μέσα στο ξενοδοχείο. Ήμασταν απομονωμένοι για δύο μήνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει το πνευματικό κομμάτι μέσα σε όλο αυτό. Είναι λάθος αυτό, είναι κάτι που ελοχεύει κινδύνους. Η EuroLeague σκέφτηκε την επόμενη σεζόν, έχοντας κατά νου να είναι πιο έτοιμοι οι παίκτες και να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Αυτή είναι η σωστή απόφαση. Η Liga Endesa ήθελε να πάει σε άλλη κατεύθυνση. Τη σέβομαι, αλλά έχω αρκετές αμφιβολίες", σχολίασε ο Ισπανός σέντερ των “μπλαουγκράνα” και πρόσθεσε: " Θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα πολύ νωρίτερα. Στην Μπαρτσελόνα έχουμε πάρει όλα τα μέτρα πρόληψης και απ' ό,τι καταλαβαίνω, αυτό δεν ισχύει για όλους. Αυτό είναι το πρώτο λάθος. Είμαστε ακόμη αρκετά πίσω. Μετά από δύο μήνες κλεισμένοι στα σπίτια μας, χάσαμε την αίσθηση της καθημερινότητας. Υπήρχαν επιπτώσεις στο σώμα μας, αυτό είναι δεδομένο".

Όσο για το γεγονός ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο στο γήπεδο που πήρε το πρωτάθλημα το 2017 με τη φανέλα της Βαλένθια (με 3-1 νίκες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης), σχολίασε: " Για μένα θα ήταν πολύ όμορφο να κατακτήσω ξανά τον τίτλο, σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. της Βαλένθια)".

AP Photo/Antonio Calanni


TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ