EUROLEAGUE

Ντιλέινι: "Έτοιμος να γίνω ηγέτης της Μπαρτσελόνα"

Ντιλέινι: "Έτοιμος να γίνω ηγέτης της Μπαρτσελόνα"

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα και παρέθεσε τους λόγους που τον έκαναν μέλος των μπλαουγκράνα αλλά και τους στόχους του με τη νέα του ομάδα.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν το... κερασάκι στην πολύ γλυκιά και "χορταστική" μεταγραφική τούρτα που προσέφερε η Μπαρτσελόνα στους φίλους της το περασμένο καλοκαίρι.

Τι κι αν πέρασαν τρία χρόνια από το πρώτο "φλερτάρισμα" των Καταλανών μετά τη σπουδαία του χρονιά με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν το 2016 (έφτασε στο Final 4), αποφάσισε να γίνει... μπλαουγκράνα ίσως στην πιο κατάλληλη στιγμή, ακολουθώντας τον υπέρλαμπρο δρόμο που έστρωσαν οι Μίροτιτς, Χίγκινς, Αμπρίνες και Ντέιβις.

Ήταν άλλωστε κάτι που και ο ίδιος ο Αμερικανός παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που πλαισίωσε την παρουσίασή του από την Μπαρτσελόνα, εκεί όπου θα βρει έναν παλιό του "μέντορα", τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Μαζί κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Γερμανίας με τη Μπάγερν (2013-14), με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης και τον Σέρβο προπονητή να του δίνει... γραμμάτιο ενός έξτρα μελλοντικού κινήτρου σε περίπτωση που οι δρόμοι τους έσμιγαν ξανά: "Ήταν σημαντικό ότι ξέρω τον προπονητή. Νιώθω πιο άνετα να ξέρω κάποιον στην ομάδα, όπως ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κερδίζεις τίτλους εδώ στην Ευρώπη. Αλλά είναι πιο εύκολο γνωρίζεις τον προπονητή", είπε αρχικά για να σχολιάσει ακολούθως το... timing της μεταγραφής: "Τώρα είναι η τέλεια στιγμή. Πριν από τρία χρόνια προερχόμουν από την καλύτερη σεζόν μου και ήθελα να πάω στο NBA να παίξω μπροστά στην οικογένειά μου. Τώρα, όμως, είναι η τέλεια στιγμή. Είμαι 30 και με καλές προσδοκίες. Δεν έχω αλλάξει τα τελευταία χρόνια, απλά είμαι πιο έμπειρος και έτοιμος να ηγηθώ σε μία ομάδα".

Δείτε στιγμές απο την παρουσίαση του Μάλκολμ Ντιλέινι:

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ