EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα, χειρότερη από ποτέ!

Μπαρτσελόνα, χειρότερη από ποτέ!
FCB BARCELONA / TWITTER

Η Μπαρτσελόνα μετράει πέντε σερί ήττες, που μετέτρεψαν μια εντυπωσιακή εκκίνηση σε σκέτη τραγωδία. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο.

Στον πρώτο μήνα της νέας αγωνιστικής περιόδου, η Μπαρτσελόνα έχει δει τις δύο όψεις του νομίσματος. Από τη μία η εντυπωσιακή εκκίνηση και το 5/5, που συνδυάστηκε με την επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods, από την άλλη οι πέντε διαδοχικές ήττες που έφεραν έντονο προβληματισμό εντός της ομάδας.

Λίγη ώρα μετά το νέο "στραπάτσο" (από τη Μούρθια), ο Σίτο Αλόνσο χτύπησε "καμπανάκι" σε κάποιους παίκτες της ομάδας , κάνοντας λόγο για θέμα νοοτροπίας. Την ίδια ώρα όμως έσπευσε να υπερασπιστεί τον Φιλ Πρέσεϊ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής από τον Τύπο. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει, αφού οι "μπλαουγκράνα" βρίσκονται για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία δίχως θετικό πρόσημο μετά από δέκα αγώνες.

Το 50% ποσοστό επιτυχίας που μετρά η ισπανική ομάδα σε Liga Endesa (4-2) και EuroLeague (1-3) είναι αυτό που αποτελεί βασικό θέμα της " AS " την Τρίτη (31/10), κι ενώ ακολουθεί η μονομαχία με τον Ολυμπιακό. Οι "μπλαουγκράνα" βρίσκονται για πρώτη φορά σε αυτή την κατάσταση από το 2001 κι έπειτα, οπότε πήρε τη νέα της μορφή η EuroLeague. Είναι χαρακτηριστικό πως ουδέποτε είχαν περισσότερες από τρεις ήττες στους δέκα πρώτους αγώνες τους στις δύο διοργανώσεις, ένα φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί οκτώ φορές μέχρι φέτος.

Υπό αυτές τις συνθήκες ξεκίνησε πέρσι τη δουλειά του στην ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πριν αρχίσουν να γιγαντώνονται τα προβλήματα τραυματισμών και οι απουσίες δυσχεράνουν αφάνταστα το έργο του.

Μπαρτσελόνα, χειρότερη από ποτέ!

Κι όλοι στην Μπαρτσελόνα εύχονται, αυτή να είναι η απαρχή των... καλών νέων και των θετικών αποτελεσμάτων σε EuroLeague και Liga Endesa.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ