EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: Οι περικοπές που έκανε για να αντέξει το συμβόλαιο του Μίροτιτς

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μία μέρα αφότου ο Αλμπέρτ Σολέρ τόνισε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υψηλότερο προϋπολογισμό από την Μπαρτσελόνα, η Mundo Deportivo εξήγησε πώς οι "μπλαουγκράνα" περιόρισαν κάποια έξοδα για να αντέξουν το συμβόλαιο του Νίκολα Μίροτιτς.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του Άλεξ Αμπρίνες, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Μπαρτσελόνα , Αλμπέρτο Σολέρ, τόνισε ότι η ομάδα του δεν έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Ισπανία. Κάτι που από πολλούς αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, δεδομένης της απόκτησης του Νίκολα Μίροτιτς , ο οποίος άφησε το ΝΒΑ για να φορέσει τη φανέλα με τα μπλαουγκράνα. Οι υπολογισμοί που έγιναν άλλωστε όλο αυτό το διάστημα κάνουν λόγο για ετήσιο συμβόλαιο που φτάνει στα 3.500.000 ευρώ (καθαρά), ποσό που διπλασιάζεται λόγω της εφορίας.

Δεδομένου του θορύβου που προκάλεσε η συγκεκριμένη δήλωση, η Mundo Deportivo εξήγησε πώς οι "μπλαουγκράνα" κατάφεραν να περιορίσουν κάποια έξοδα προκειμένου να αντέξουν το συμβόλαιο του διεθνούς φόργουορντ. Με έξυπνες κινήσεις μπόρεσαν να... ανοίξουν χώρο στον προϋπολογισμό της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με το δημοσίευμα της καταλανικής ιστοσελίδας να κάνει άμεση αντιπαραβολή με τις τακτικές της Ρεάλ Μαδρίτης το φετινό καλοκαίρι.

Ο Χοσέ Ιγνάσιο Χουγκέτ αναφέρει λοιπόν ότι:

  • Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τους αγώνες της EuroLeague, που θα της αποφέρει 1.500.000 ευρώ περισσότερα σε σχέση με αυτό που είχε μέχρι φέτος
  • Η ανανέωση του συμβολαίου του Άνταμ Χάνγκα προβλέπει χαμηλότερες ετήσιες αποδοχές από αυτές που είχε, με τον παίκτη να κάνει "σκόντο" στο ύψος του ποσού που έχει λαμβάνειν προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" μέχρι το 2023
  • Το ίδιο συνέβη με τον Βίκτορ Κλαβέρ, όπως και με τον Πιέρ Οριόλα, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του (μόνο στον Τομά Ερτέλ έγινε αύξηση)
  • Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 250.000€ στη Ζάλγκιρις για την απόκτηση του Μπράντον Ντέιβις , προσέφερε όμως στον νέο ψηλό της bonus υπογραφής για να περιορίσει τον φορολογικό συντελεστή. Έτσι, φέτος θα πληρώσει τον μισό φόρο (24% αντί για το 48%)
  • Αποδέσμευσε δύο από τους τρεις πιο καλοπληρωμένους παίκτες της, τον Κρις Σίνγκλετον (3.000.000€ μεικτά) και τον Κέβιν Σεραφέν (2.500.000€ μεικτά), με τον Κόρι Χίγκινς να κοστίζει περίπου όσο ο πρώτος
  • Κατάφερε να υπογράψει τον Άλεξ Αμπρίνες με συμβόλαιο εφάμιλλο αυτού που έχουν υπογράψει ο Βίκτορ Κλαβέρ κι ο Άνταμ Χάνγκα (κι όχι κοντά στο ποσό που έπαιρνε ο παίκτης στο ΝΒΑ)

Την ίδια ώρα, ως αντιπαραβολή, επισημαίνονται οι κινήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στο μεταγραφικό παζάρι. Για παράδειγμα, η "Βασίλισσα" έχει ήδη πληρώσει το ποσό των 350.000€ για να αποκτήσει τα δικαιώματα των Νίκολας Λαπροβίτολα και Κάρλος Αλοθέν , την ίδια ώρα που προσέφερε νέο συμβόλαιο στον Ουόλτερ Ταβάρες .

Όπως επισημαίνεται μάλιστα, ο ψηλός από το Πράσινο Ακρωτήρι θα κοστίζει περισσότερα από 3.500.000€ ετησίως, ποσό που τον μετατρέπει στον δεύτερο πιο καλοπληρωμένο παίκτη στην Ισπανία -πίσω μόνο από τον Νίκολα Μίροτιτς . Κι όλα αυτά, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Φακούντο Καμπάσο, κάτι που σημαίνει πως θα ανεβάσει κι άλλο το ύψος του προϋπολογισμού της, προκειμένου να τον πείσει να πει το "ναι" και να μην... παρασυρθεί από τις Σειρήνες του ΝΒΑ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ