EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: Ο Άλεξ Αμπρίνες είναι πάλι "εδώ"

EUROLEAGUE /  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν εκ των κορυφαίων στη νίκη της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της Liga Endesa, για να φτάσει αισίως τα 15/23 τρίποντα από την έναρξη της σεζόν.

Η επιστροφή του Άλεξ Αμπρίνες στην Μπαρτσελόνα το περσινό καλοκαίρι αποτέλεσε -αναμφισβήτητα- μία σπουδαία κίνηση από τους μπλαουγκράνα. Στην πράξη βέβαια, αυτό δεν αποτυπώθηκε στο παρκέ, αφού ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, σαφώς επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του από την δράση.

Με 5.5 πόντους στη Liga Endesa και 5.2 πόντους στην EuroLeague δεν ήταν παρά ένας... ρολίστας για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, ένας παίκτης που επ' ουδενί δεν θύμιζε τον περιφερειακό που έκανε θραύση κατάτην πρώτη του θητεία στο Palau Blaugrana (2012-'16). Στη διάρκεια της φετινής σεζόν πάντως, κάθε άλλο παρά ρολίστας είναι.

Εν τη απουσία των Κόρι Χίγκινς και Κάιλ Κούριτς, ο Άλεξ Αμπρίνες έχει κάνει ένα βήμα μπροστά και -εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Νικ Καλάθη στο ρόστερ- εξελίσσεται σε μείζονος σημασίας κομμάτι του rotation του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως στην πρεμιέρα της Liga Endesa σημείωσε 22 πόντους και κέρδισε το κρίσιμο επιθετικό φάουλ από τον Χασιέλ Ριβέρο στο φινάλε. Είναι ότι συνολικά η παρουσία του σε Catalan League, Super Copa Endesa και Liga Endesa αυτές τις τρεις εβδομάδες είναι αξιοπρόσεκτη.

Κι αυτό γιατί σουτάρει με 15/23 τρίποντα, κερδίζοντας διαρκώς περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο παρκέ. Από το "δεν θυμάμαι να έχω ξανασουτάρει τόσες φορές ελεύθερος" που είπε μετά τον ημιτελικό με την Μπασκόνια μέχρι τα 5/6 τρίποντα που είχε πριν από μερικές ώρες κόντρα στην Μπούργος, ο Άλεξ Αμπρίνες ξαναθυμίζει σε όλους ποιος είναι.

Κι αντίστοιχα, αποτελεί ένα μεγάλο "συν" για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ξέρει πως για τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει να... ζει χωρίς τον Κόρι Χίγκινς και τον Κάιλ Κούριτς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ