EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: Η κατάρα των πόιντ γκαρντ

Μπαρτσελόνα: Η κατάρα των πόιντ γκαρντ
EUROKINISSI

Θύμα... επιδημίας έχει πέσει φέτος η θέση των πόιντ γκαρντ (και των γκαρντ γενικότερα) στην Μπαρτσελόνα, η οποία έπαιξε χωρίς "άσσο" απέναντι στη Γκραν Κανάρια.

Μολονότι δεν της στοίχισε απέναντι στη Γκραν Κανάρια, αφού η ποιότητα φτάνει και περισσεύει και για άλλες θέσεις, η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε χωρίς καθαρόαιμο πόιντ γκαρντ στην πέμπτη αγωνιστική της Liga Endesa.

Η περιφέρεια και δη η θέση των πόιντ γκαρντ των "μπλαουγκράνα" έχει πέσει θύμα αλλεπάλληλων "χτυπημάτων", με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί "γυμνή" στη συγκεκριμένη θέση στο ματς κόντρα στο συγκρότημα του Φώτση Κατασικάρη.

Ο πρόσφατος τραυματισμός του Μάλκολμ Ντιλέινι ήρθε να προστεθει στις απουσίες των Τομά Ερτέλ και Κέβιν Πάνγκος με αποτέλεσμα, λοιπόν, η καταλανική ομάδα να μην έχει "άσσο" και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς να ψάχνουν... άσσους στο μανίκι του με λύσεις εσωτερικής καύσης. Όπως και στο ματς με τη Γκραν Κανάρια οπου, αναγκαστικά, στην... πρώτη γραμμή των γκαρντ βγήκαν οι ήδη υπάρχοντες Χίγκινς και Μπολμάρο, σε συνδυασμό με τη μετατόπιση και την υποστήριξη άλλων περιφερειακών (όπως του Κούριτς).

Μπαρτσελόνα: Η κατάρα των πόιντ γκαρντ

Σε αυτό βέβαια οδήγησε και ο τραυματισμός ενός ακόμη γκαρντ που δεν γλίτωσε από την... επιδημία των αγωνιστικών προβλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να βοηθήσει συμπληρωματικά στις εσωτερικές λύσεις και μετατοπίσεις.

Ο λόγος για τον Πάου Ρίμπας, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει την πρώτη συμπληρωματική λύση για να καλύψει το κενό -και- του Ντιλέινι απέναντι στην Γκραν Κανάρια, όπως και σε κάθε ενδεχόμενη απουσία του Αμερικανού, μιας και δεν έχει γίνει γνωστό πόσο αυτή θα διαρκέσει κι αν θα ισχύσει και στο επόμενο ματς των μπλαουγκράνα (στις 25/10 με τον Ερυθρο Αστέρα).

Να θυμίσουμε πως, ο Τομά Ερτέλ τραυματίστηκε στο γόνατο τον περασμένο Μάιο, πρόβλημα που θα τον κρατήσει εκτός δράσης -τουλάχιστον- μέχρι την έλευση του νέου έτους, ανοίγοντας τον... χορό της επιδημίας. Ακολούθησε ο Κέβιν Πάνγκος που χτύπησε στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού, όπως και του Πάου Ρίμπας ο οποίος επέστρεψε με το χρυσό μετάλλιο από την Κίνα, κουβαλώντας και προβλημα στον αριστερό μηρό.

Μετά και το χτύπημα του Ντιλέινι στο παιχνίδι με την Άλμπα είναι πλέον προφανές ότι η γραμμή των γκαρντ και δη η θέση των πόιντ γκαρντ είναι καταραμένη στην Μπαρτσελόνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ