ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτσελόνα: Επένδυσε στον δικό της "Ταβάρες" του μέλλοντος

Μπαρτσελόνα: Επένδυσε στον δικό της "Ταβάρες" του μέλλοντος

Εναν 16χρονο Σενεγαλέζο γίγαντα τον οποίο συγκρίνουν ήδη με τους Ταβάρες - Γκομπέρ απέκτησε την Πέμπτη (27/12) η Μπαρτσελόνα. Δείτε ποιος είναι ο Ίμπου Ντιάνγκο Μπαντζί, τον οποίο θα ακούμε συχνά στο μέλλον.

Ο τραυματισμός του Όγκνιεν Κούζμιτς στο ξεκίνημα της σεζόν 2016/17, οδήγησε τους παράγοντες της Ρεάλ Μαδρίτης στην απόκτηση του Γουόλτερ "Έντι" Ταβάρες. Ο ύψους 2μ.21 σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε τρομερή δουλειά στη διάρκεια της περσινής περιόδου, βελτίωσε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πάμπλο Λάσο και έβαλε το λιθαράκι του για να γυρίσει εκείνη στην κορυφή της Ευρώπης, με αποτέλεσμα αρκετές ομάδες του κορυφαίου επιπέδου να αισθανθούν αμηχανία για το γεγονός ότι δεν έκαναν εκείνες την κίνηση-ματ με τον πρώην παίκτη των Ατλάντα Χοκς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Κι επειδή "Ταβάρες" δεν υπάρχουν πολλοί, οι παράγοντες της Μπαρτσελόνα προχώρησαν σε μια επένδυση για το μέλλον, καθώς την Πέμπτη (27/12) "καπάρωσαν" τον Ίμπου Ντιάνκο Μπαντζί, έναν 16χρονο ύψους 2μ.16 Σενεγαλέζο ψηλό, που αγωνίστηκε στην Ακαδημία του ΝΒΑ στην πατρίδα του και τώρα θα μπει στο πρόγραμμα των Καταλανών με στόχο σε 2-3 χρόνια από τώρα να γίνει draft και να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι άνθρωποι που τον παρακολουθούν υποστηρίζουν πως θα ξεπεράσει σίγουρα τα 2μ.20, αυτή τη στιγμή το wingspan του, το άνοιγμα των χεριών του δηλαδή, φτάνει τα 2μ.37 και έχει ήδη συγκριθεί με τους Ρουντί Γκομπέρ, Μο Μπάμπα και φυσικά με τον Γουόλτερ "Έντι" Ταβάρες με τον οποίο θα τον συγκρίνουν πλέον συχνά-πυκνά στην Ισπανία. Ψάχνει συνεχώς το μπλοκ, του αρέσει όσο και το κάρφωμα, κάθε φάση στην οποία πρωταγωνιστεί είναι και μια μικρή ιστορία και μένει να δούμε αν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση και τις προσδοκίες που ήδη υπάρχουν για εκείνον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ