EUROLEAGUE

Μίροτιτς: Μία απίστευτη σεζόν

Ο Νίκολα Μίροτιτς εναντίον του Ολυμπιακού σε αγώνα της EuroLeague για το 2019/20
Ο Νίκολα Μίροτιτς επιτίθεται στο καλάθι του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Η αδιανόητη σεζόν, το νικητήριο σουτ αλά Νοβίτσκι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και μία πραγματικότητα που όλοι υποψιάζονταν: Ο Νίκολα Μίροτιτς μοιάζει με... cheat code στην φετινή EuroLeague.

Την στιγμή που η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει δικό της τον Νίκολα Μίροτιτς το καλοκαίρι έγινε σαφές ότι οι Καταλανοί δεν αστειεύονταν. Σαφές ήταν και ότι ο άλλοτε ΝΒΑερ φόργουορντ άλλαζε τα δεδομένα στην EuroLeague.

Όλα αυτά ήταν γνωστά. Ο Μίροτιτς ήρθε να προστεθεί ως το πολυτιμότερο διαμάντι σε ένα ρόστερ που ήταν ήδη ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην EuroLeague. Έκανε τη Μπαρτσελόνα πανίσχυρη και ένα εκ των φαβορί. Και μετά μπήκε στο παρκέ. Και αυτά που κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν αφήσει με το στόμα ανοιχτό ακόμα και αυτούς που περίμεναν να κάνει... πάρτι.

ΚΑΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο Μίροτιτς έδειξε τις προθέσεις του από το ξεκίνημα της σεζόν, όταν σημείωσε 24 πόντους στη νίκη της Μπαρτσελόνα μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Αναντολού Εφές, σε μία από τις μόλις τρεις ήττες της ομάδας του Εργκίν Αταμάν. Έκτοτε άνοιξε λογαριασμό και δεν σταμάτησε.

Ο άλλοτε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει αγωνιστεί και στους 26 αγώνες της Μπαρτσελόνα στην EuroLeague. Στους 25 είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Μοναδικό ψεγάδι, οι μόλις 7 πόντοι που σημείωσε την 9η αγωνιστική κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, σε ένα παιχνίδι όμως που δεν χρειαζόταν να ζοριστεί ιδιαίτερα, αφού οι Καταλανοί πήραν μία άνετη νίκη με 89-63.

Οι αριθμοί του Μίροτιτς μιλάνε από μόνοι τους: 18.9 πόντους με 86.2% στις βολές, 61.7% στα δίποντα, 33.1% στα τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής έχει στην φετινή EuroLeague. Το κερασάκι στην τούρτα, προς το παρόν τουλάχιστον, ήρθε στη Μόσχα, όπου οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στη νίκη με 82-80 επί της ΤΣΣΚΑ, έχοντας 23 πόντους και 8 ριμπάουντ, σημειώνοντας και το νικητήριο καλάθι με μία κίνηση που θύμισε Ντιρκ Νοβίτσκι.


ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΣΥΝΔΕΤΗ ΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΤΑΡ

Μοιάζει βαρύ, αλλά είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα η Μπαρτσελόνα δεν έχει ενθουσιάσει. Απλώς έχει την ευλογία να διαθέτει τουλάχιστον έναν σταρ σε κάθε θέση. Παίκτες που σε άλλες ομάδες της EuroLeague θα ήταν αναντικατάστατοι, στη Μπαρτσελόνα παίζουν οριακά περισσότερο από 20 λεπτά. Οι Καταλανοί κερδίζουν καθαρά λόγω του ταλέντου τους. Βασικά, τις περισσότερες φορές νικούν επειδή έχουν τον Νίκολα Μίροτιτς.

Ο Μίροτιτς κουβαλάει τη Μπαρτσελόνα από το ξεκίνημα της σεζόν. Με τους τραυματισμούς στις θέσεις των γκαρντ να ταλανίζουν τους “μπλαουγκράνα” και αρκετούς σταρ να ψάχνουν ακόμα την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που τους ζητάει ο Σβέτισλαβ Πέσιτς να κάνουν και αυτό που έχουν συνηθίσει να κάνουν, ο Μίροτιτς είναι – αναμενόμενα – το σημείο αναφοράς. Το... cheat code στο παιχνίδι, στον οποίο στρέφονται οι Καταλανοί όποτε τον έχουν ανάγκη.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Μίροτιτς βιώνει μία απίστευτη σεζόν. Κουβαλάει μία Μπαρτσελόνα που ακόμα ψάχνει ισορροπίες. Και το κάνει καλύτερα από τον καθένα. Μένει να φανεί πόσο μακριά μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ