EUROLEAGUE

"Μίδας" Μίροτιτς: Μυθικό συμβόλαιο με Μπαρτσελόνα

Milwaukee Bucks' Nikola Mirotic shoots a free throw during the second half of an NBA basketball game against the Charlotte Hornets Saturday, March 9, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Nikola Mirotic shoots a free throw during the second half of an NBA basketball game against the Charlotte Hornets Saturday, March 9, 2019, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO/AARON GASH

Η Μπαρτσελόνα έσκασε την βόμβα του καλοκαιριού με την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς, με τις ετήσιες αποδοχές του να προκαλούν ζαλάδα.

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι και επίσημα παίκτης της Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να ανακοινώνουν την απόκτησή του, ενεργοποιώντας την "βόμβα" του καλοκαιριού. Και μπορεί τελικά ο Μαυροβούνιος με το ισπανικο διαβατήριο να μην υπέγραψε 6ετές συμβολαιο αξίας 70 εκατ. ευρώ όπως είχε αρχικά κυκλοφορήσει, ωστόσο το συμβόλαιό του ακόμα κι έτσι προκαλεί ζαλάδα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον Καταλανό δημοσιογράφο Τσέμα Ντε Λούκας, λοιπόν, συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μίροτιτς (3+1 χρόνων) προβλέπει ετήσιες απολαβές ύψους 9 εκατ. ευρώ! Όπως γίνεται σαφές, θα είναι με διαφορά το ψηλότερο συμβόλαιο στην Ευρώπη την φετινή σεζόν, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί πάντως είναι αν στο συμβόλαιο του πρώην παίκτη των Μπακς έχει προβλεφθεί "ΝΒΑ out", όπου θα του δίνει το δικαίωμα να αποχωρήσει για ομάδα του ΝΒΑ αν λάβει πρόταση. Δεδομένου πάντως ότι ο διεθνής με την εθνική Ισπανίας φόργουορντ φέρεται να απέρριψε προτάσεις για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 15 εκατ. δολαρίων πριν συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα, δεν θα προκαλούσε εντύπωση αν δεν έχει συμπεριληφθεί σχετικός όρος.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ