EUROLEAGUE

"Καμπανάκι" από Αλόνσο σε κάποιους παίκτες της Μπαρτσελόνα

"Καμπανάκι" από Αλόνσο σε κάποιους παίκτες της Μπαρτσελόνα
FCB BARCELONA / TWITTER

Ο Σίτο Αλόνσο έστειλε... μήνυμα σε κάποιους παίκτες της Μπαρτσελόνα, κάνοντας λόγο για θέματα νοοτροπίας. Την ίδια ώρα όμως, ύψωσε ασπίδα προστασίας για τον Φιλ Πρέσεϊ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής από τον Τύπο.

Μετά την εντυπωσιακή εκκίνηση, με την επίθεση που έβγαζε φωτιές και το +27 επί του Παναθηναϊκού Superfoods, ήρθε η πλήρης κατάρρευση για την Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" είδαν τη Μούρθια να ορθώνει το ανάστημά της και να φεύγει νικήτρια από τη Βαρκελώνη , υποχρεώνοντας τους παράλληλα στην πέμπτη διαδοχική ήττα τους σε Liga Endesa και EuroLegue τις εννέα τελευταίες ημέρες.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ο Σίτο Αλόνσο μόνο ήρεμος δεν ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης. " Δεν πρόκειται να πω πολλά για το παιχνίδι από τεχνικής ή τακτικής άποψης", ξεκίνησε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, για να πάει εν συνεχεία στα πιο σημαντικά: " Είναι ξεκάθαρο πως η κατάσταση δεν είναι καλή, μετά από πέντε σερί ήττες. Είναι προφανές ότι ανησυχούμε γι αυτό, ότι είμαστε προβληματισμένοι για το γεγονός πως υπάρχει τόσο μεγάλη αντίθεση στην εικόνα μας σε σχέση με αυτή που είχαμε στα πρώτα παιχνίδια. Μόνο για το τελευταίο πεντάλεπτο είμαι ικανοποιημένος, για τίποτε άλλο. Δεν πρέπει να σταματάμε να παλεύουμε, να μαχόμαστε, να διεκδικούμε κάθε ριμπάουντ".

Όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στις ευθύνες που έχει ο καθένας εντός της ομάδας γι αυτό το αρνητικό σερί, εξήγησε πως " πρέπει να δούμε τον χαρακτήρα κάποιων παικτών, πρέπει να τους εντάξουμε καλύτερη στη φιλοσοφία και τη λογική της Μπαρτσελόνα. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο απ όλα είναι ότι μέχρι το 35ο λεπτό δεν υπήρχε στο γήπεδο αυτό που θέλω να βλέπω. Από εκεί και πέρα, ό,τι δεν δούλεψε αγωνιστικά είναι δική μου ευθύνη".

Φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να ερωτηθεί για τον Φιλ Πρέσεϊ, ο οποίος σήμερα (29/10) έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας (16 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) μετά από έναν κάκιστο μήνα: " Ο Φιλ μας δίνει αυτά που θέλουμε από τον "άσο" μας. Είναι επιθετικός, αμύνεται με πολύ μεγάλη ένταση, έχει πίστη στον εαυτό του. Δεν τον φέραμε για να σκοράρει, αλλά για να παίζει άμυνα. Το παιχνίδι δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσους πόντους βάζεις. Είναι εξαιρετικός στην άμυνα, όπως τον θέλουμε. Αυτός μας έδωσε το πλεονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν έχουμε αμφιβολίες για την ποιότητα ή τη χρησιμότητά του. Κάνει αυτά που του ζητάμε".

Για να καταλήξει τονίζοντας πως " ο τόνος με τον οποίο μιλάω είναι έντονος γιατί ποτέ μου δεν έχω χάσει πέντε παιχνίδια στη σειρά, ούτε αρμόζει στην Μπαρτσελόνα μία τέτοια κατάσταση. Έχει σημασία τι κάνουμε σε κάθε μία από τις κατοχές σε έναν αγώνα, πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο στη συνέχεια".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ