EUROLEAGUE

Καλάθης: "Επέλεξα το "99" γιατί είναι το αγαπημένο νούμερο του γιου μου"

Καλάθης: "Επέλεξα το "99" γιατί είναι το αγαπημένο νούμερο του γιου μου"

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στη Barca TV για τις πρώτες ημέρες του ως μέλος της Μπαρτσελόνα και τον λόγο που επέλεξε το Νο99 στη φανέλα.

Ο Νικ Καλάθης περνάει τις πρώτες του ημέρες ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, συμμετέχοντας στην προετοιμασία των μπλαουγκράνα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ μίλησε στη Barca TV για το νέο περιβάλλον, τη συνύπαρξη με τους μέχρι πρότινος αντιπάλους του, αλλά και τον λόγο που επέλεξε το "99" ως αριθμό φανέλας αντί για το "33" που είχε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

" Νιώθω πολύ καλά εδώ. Είναι ωραίο να παίζεις με αυτά τα παιδιά. Είναι η πρώτη μου παρουσία σε training camp της Μπαρτσελόνα, οπότε ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Φάγαμε μαζί και περάσαμε σπουδαία. Για μένα, αλλά πιστεύω και για όλους όσους ρωτήσεις, η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, θέλεις να παίξεις σε αυτή. Όταν με πήραν τηλέφωνο, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, το να έχω την ευκαιρία να παίξω εδώ" δήλωσε αρχικά ο Νικ Καλάθης, ο οποίος συνέχισε:

" Έφυγα από την Αθήνα, που ήταν το σπίτι μου για οκτώ χρόνια. Σε μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, υπάρχει πίεση για επιτυχία. Είναι μια καλή κατάσταση για μένα. Στόχος είναι η κατάκτηση της EuroLeague, αυτό είναι το Νο1. Όπως αντίστοιχα, να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, γιατί όλοι περιμένουν πολλά από εμάς".

Σε ερώτηση για την σχέση του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, σχολίασε πως " τον ξέρω πολύ καιρό, είμαστε φίλοι. Είναι διαφορετικά τώρα, γιατί έχουμε τη σχέση του προπονητή και του παίκτη. Το σέβομαι απόλυτα, προσπαθώ να ακολουθώ τους κανόνες που βάζει στο γήπεδο. Όλη η ομάδα προσπαθεί να τον μάθει, οπότε θα πάρει λίγο χρόνο" ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως " δεν έχει αλλάξει πολύ, έχει την ίδια ενέργεια, το ίδιο πάθος για το παιχνίδι. Γι αυτό πιστεύω ότι είναι τόσο καλός στη δουλειά του. Κάθε μέρα φέρνει στο γήπεδο το πάθος και την αγάπη γι αυτό που κάνει".

Όσο για το κλίμα που συνάντησε στα αποδυτήρια των μπλαουγκράνα; " Είναι η πρώτη φορά για μένα που ήρθα σε μια ομάδα και δεν έχω από πριν κάποιον φίλο. Φυσικά γνωρίζω όλα τα παιδιά, παίζουμε για αρκετά χρόνια αντίπαλοι, αλλά τώρα τους μαθαίνω επί προσωπικού. Όλοι είναι πολλοί καλοί χαρακτήρες, έχει πλάκα να είμαι κοντά τους" απάντησε χαρακτηριστικά, πριν συνεχίσει, αναφερόμενος στον αριθμό φανέλας που επέλεξε:

" Το "99" είναι το αγαπημένο νούμερο του γιου μου. Στον Παναθηναϊκό είχα το "33" αλλά δεν μπορούσα να το πάρω, γιατί το έχει ο Νίκολα (Μίροτιτς). Ρώτησα λοιπόν τον γιο μου ποιο είναι το αγαπημένο του νούμερο, μου είπε το "99" και γι αυτό το επέλεξα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ