EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα δημιουργεί τη νέα Super Team του ευρωπαϊκού μπάσκετ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια πραγματικά υπερπλήρη ομάδα θα παρουσιάσει ο Σβέτισλαβ Πέσιτς τη σεζόν 2019/20. Δείτε πως πρόκειται να διαμορφωθεί το ρόστερ της νέας Μπαρτσελόνα.

Αυτό που συμβαίνει στη Βαρκελώνη φέτος το καλοκαίρι, είναι βγαλμένο από περασμένη δεκαετία. Από την ακριβώς προηγούμενη δεκαετία, για την ακρίβεια, όταν ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός έκαναν τεραστίων διαστάσεων επενδύσεις ώστε να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον και να πατήσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα έχει μείνει μακριά από την elite της EuroLeague, τώρα όμως παίζει τα ρέστα της και δεν κοιτάζει τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του τροπαίου τη σεζόν 2019/20.

Οι Καταλανοί ολοκλήρωσαν το σημαντικότερο "χτύπημα" του καλοκαιριού, έβαλαν στο ρόστερ τους τον Νίκολα Μίροτιτς και τάραξαν την ηρεμία της ευρωπαϊκής αγοράς. Στα 28 του χρόνια, στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του, ο Μίροτιτς γυρίζει στην Ευρώπη μετά από πέντε εξαιρετικές σεζόν στο ΝΒΑ, στο οποίο είχε μέσους όρους 12.3 πόντων από 50% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 81% στις βολές, μαζί με 5.9 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, σχεδόν ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο ανά 24.2 λεπτά συμμετοχής σε 319 αγώνες.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς άφησε τον Κέβιν Σεραφέν να αποχωρήσει και επέλεξε τον αθλητικό Μπράντον Ντέιβις για τη θέση του σέντερ, εισηγήθηκε την επέκταση των συμβολαίων του Τομά Ερτέλ, του Άνταμ Χάνγκα και επένδυσε στον Κόρι Χίγκινς για τη θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ. Πολύ έμπειρος από το κορυφαίο επίπεδο ο Αμερικανός περιφερειακός, ξέρει ότι θα έχει δίπλα του τον εκπληκτικό σουτέρ Κάιλ Κούριτς και τον εξίσου ταλαντούχο Άλεξ Αμπρίνες που γυρίζει στην Ευρώπη, γυρίζει στη Μπαρτσελόνα για να αναγεννήσει την καριέρα του .

Επόμενος στόχος για την Μπαρτσελόνα είναι ο Πάου Γκασόλ που δεν μπορεί να βρει στο ΝΒΑ κάτι περισσότερο από το minimum των βετεράνων και στα 39 του ίσως αποφασίσει να κλείσει την καριέρα του εκεί που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Αν συμβεί και αυτό, τότε οι Καταλανοί θα είναι πραγματικά υπερπλήρεις σε κάθε θέση. Δεν έχουν κερδίσει πρωτάθλημα στην χώρα τους από το 2014, έκτοτε μετρούν τρεις ήττες με σκορ 2-9 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα μάλλον ήρθε η ώρα για να κάνουν την ανατροπή.

TO DEPTH CHART ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

PG: Τομά Ερτέλ, Κέβιν Πάνγκος, Πάου Ρίμπας

SG: Κόρι Χίγκινς, Άλεξ Αμπρίνες, Κάιλ Κούριτς

SF: Βίκτορ Κλαβέρ, Άνταμ Χάνγκα

PF: Νίκολα Μίροτιτς, Πιέρ Οριόλα, Ρόλαντς Σμιτς

C: Μπράντον Ντέιβις, Άντε Τόμιτς, Αρτέμ Πούστοβι, Πάου Γκασόλ (;)

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ