EUROLEAGUE

Έσπασε τα κοντέρ στις ασίστ ο Ερτέλ

Έσπασε τα κοντέρ στις ασίστ ο Ερτέλ
ACB

Ο Τόμας Ερτέλ ήταν εντυπωσιακός στο Copa Del Rey, καθώς οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τίτλου κι έκανε ρεκόρ στις ασίστ.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Copa del Rey έχοντας για οδηγό τον Τόμας Ερτέλ, ο οποίος πήρε το βραβείο του MVP κι έσπασε τα κοντέρ μοιράζοντας 30 ασίστ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην τελική φάση του θεσμού.

Ο Γάλλος γκαρντ με το "καλημέρα" έδειξε πως ήταν... ζεστός, καθώς στον προημιτελικό με την πρώην ομάδα του,Μπασκόνια , έδωσε 9 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του και "φλέρταρε" με το νταμπλ - νταμπλ, μιας και σημείωσε 20 πόντους. Απέναντι στην Γκραν Κανάρια το Σάββατο (17/2) ήταν... διπλός (13π., 14ασ.) και στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης είχε 7 ασίστ.

Ο Ερτέλ συνολικά μοίρασε 30 ασίστ και άφησε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Πάμπλο Πριτζιόνι (29 ασίστ το 2006), ενώ πίσω τους βρίσκεται ο Μαρσελίνιο Χουέρτας (27 ασίστ το 2013). Τέλος, ο Τόμας Ερτέλ παραλίγο να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς οι 14 ασίστ που έδωσε στο ματς με την Γκραν Κανάρια αποτελούν την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε ένα μόνο παιχνίδι, μιας και ο Πάμπλο Πριτζιόνι το 2006 είχε μοιράσει 15 ασίστ στον τελικό του 2006 (Ταουγκρές - Βαλένθια).

O MVP Τόμας Ερτέλ ολοκλήρωσε το Copa del Rey έχοντας μέσο όρο 13,6 πόντους, 10 ασίστ και 18,3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ