EUROLEAGUE

Αποκαλυπτικός Αμπρίνες: "Μίσησα το μπάσκετ, αλλά τώρα είμαι εντάξει"

Αποκαλυπτικός Αμπρίνες: "Μίσησα το μπάσκετ, αλλά τώρα είμαι εντάξει"
AP Photo/David Zalubowski AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Άλεξ Αμπρίνες μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι είχε κατάθλιψη, στάθηκε στις στιγμές που δεν ήθελε να βλέπει μπάσκετ ούτε στην τηλεόραση και τόνισε ότι πλέον είναι εντάξει.

Η επιστροφή του Άλεξ Αμπρίνες στη Μπαρτσελόνα, η οποία έγινε με ένα συγκλονιστικό VIDEO, ήταν μία από τις ειδήσεις του καλοκαιριού. Ακόμα μεγαλύτερη είδηση ωστόσο ήταν η αποκάλυψή του ότι έπασχε απο κατάθλιψη, κάτι για το οποίο μιλάει πλέον ανοιχτά.

Ο ταλαντούχος γκαρντ/φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στη Marca, μιλώντας ανοιχτά για όσα έγιναν την περίοδο που προσπαθούσε να βρει τον εαυτό του, καθώς και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν.

" Τους πρώτους 2-3 μήνες μίσησα το μπάσκετ. Δεν μπορούσα καν να παρακολουθήσω μπάσκετ στην τηλεόραση. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτό. Ευτυχώς κατάφερα να το ξεπεράσω και βρήκα ξανά την επιθυμία μου να επιστρέψω" δήλωσε ο άλλοτε παίκτης των Θάντερ, λέγοντας στην συνέχεια: " Δεν έχει σημασία αν είσαι ο Μπιλ Γκέιτς ή άνεργος. Μπορεί να συμβεί στον καθένα".

Στην συνέχεια ο Αμπρίνες αποκάλυψε πότε κατάλαβε ότι έχει πρόβλημα: " Όλο αυτό έγινε σταδιακά. Είχα ήδη προβλήματα από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά νόμιζα ότι απλώς δεν είχα καλή ψυχολογία. Αλλά αυτό κράτησε πολύ καιρό. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος, παρά μία σειρά από γεγονότα. Στην Οκλαχόμα Σίτι έπαιζα καλά, αλλά το να πέσεις ψυχολογικά απλώς συμβαίνει. Μπορείς να ψάξεις τους λόγους, αλλά το σημαντικό είναι να το ξεπεράσεις και να μην το ξαναπάθεις".

Ο Αμπρίνες πρόσθεσε λίγο αργότερα: " Στην αρχή δεν έκανα τίποτα. Δεν άγγιξα μπάλα για 2 μήνες. Δεν είχα κίνητρο. Δεν είχα διάθεση. Είπα στον εαυτό μου ότι χρειαζόταν ξεκούραση και θα ξεκινήσω κάποια στιγμή να προπονούμαι, αλλά αυτό πήρε αρκετό καιρό. Είχα στήριξη από την οικογένειά μου, τους φίλους μου και ειδικούς. Ευτυχώς με στήριξε η γυναίκα μου, την οποία υποχρέωσα να υποφέρει εξαιτίας μου, προφανώς χωρίς να το θέλω".

Κλείνοντας, ο Αμπρίνες τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται ούτε την επιστροφή στο ΝΒΑ, ούτε τίποτα, παρά μόνο την επόμενη μέρα: " Δεν κλείνω καμία πόρτα. Δεν ξέρω τι μου κρύβει το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και τι επιλογές θα έχω. Πρώτα να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκομαι μπροστά στις νέες προκλήσεις που έχω μπροστά μου.

Πλέον είμαι πιο ώριμος. Όλα αυτά που έγιναν με βοήθησαν να δω τα πράγματα από μία άλλη σκοπιά. Πλέον είμαι ένας νέος Αμπρίνες, ένας βελτιωμένος Αμπρίνες".

AP Photo/David Zalubowski

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ