EUROLEAGUE

Απίστευτη αυτοκτονία της Μπαρτσελόνα στη Μάλαγα

Απίστευτη αυτοκτονία της Μπαρτσελόνα στη Μάλαγα

Η Μάλαγα ισοφάρισε το ματς με 3/3 βολές σχεδόν σε νεκρό χρόνο και στην παράταση νίκησε τη Μπαρτσελόνα 95-89! Μοιραίος ο Ράις, που έκανε ανόητο φάουλ στον Φογκ στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Κι όμως, συνέβη κι αυτό... Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να κρατάει σφιχτά στα χέρια της τη νίκη στη Μάλαγα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μόλις είχε ανακτήσει το προβάδισμα για πρώτη φορά από τα μέσα της πρώτης περιόδου και μετά το τρίποντο του Βεζένκοφ 36,8'' πριν από το τέλος βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 76-72. Υπολόγιζε όμως χωρίς την αστοχία της από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, μία κακή απόφαση του Ταϊρίς Ράις και τον Κάιλ Φογκ, τον “ήρωα” του αγώνα, ο οποίος οδήγησε τη Μάλαγα στην ανατροπή και στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στην παράταση με 95-89.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του κανονικού αγώνα η Μάλαγα έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι. Ή πολύ απλά, η Μπαρτσελόνα αυτοκτόνησε. Διαλέγετε και παίρνετε... Ο Φογκ μείωσε το σκορ σε 75-77 με 2/2 βολές στα 13'' (είχαν προηγηθεί 1/2 του Κλαβέρ) και λίγο αργότερα ήταν ο πρωταγωνιστής και στην τελευταία φάση. Με 7 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Περπέρογλου ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές που είχε να εκτελέσει (75-78) και μετά την επαναφορά η Μάλαγα κατόρθωσε να βρει έστω και την ύστατη στιγμή τον Φογκ.

Το μοιραίο φάουλ του Ράις

Με το χρονόμετρο να τρέχει προς το μηδέν ο Αμερικανός γκαρντ γνώριζε ότι δεν είχε αρκετό χρόνο να κάνει “κανονικό” σουτ, ευτυχώς γι' αυτόν όμως τον... ο Ράις έπεσε με δύναμη πάνω του, κάνοντας καθαρό φάουλ. Στο σουτ ή "κάτω"; Ιδού η απορία... Οι διαιτητές έκριναν ότι το φάουλ έγινε πάνω στην προσπάθεια για σουτ και με 0,1'' να απομένει ο Φογκ ευστόχησε ψύχραιμα σε 3/3 βολές! Παράταση...

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Μάλαγα έμοιαζε αναγεννημένη, την ώρα που η Μπαρτσελόνα φαινόταν σαν να μην μπορούσε να πιστέψει ότι ακόμα βρισκόταν στο γήπεδο. Η Ουνικάχα “καθάρισε” στο τέλος εύκολα το παιχνίδι, με τον Κάιλ Φογκ να σημειώνει 29 πόντους και... 20/23 ελεύθερες βολές, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και αυτών που κράτησαν ζωντανή τη Μάλαγα.

Από τους αυτόχειρες Καταλανούς, ο Κοπόνεν έβαλε 20 πόντους, ο πολύ καλός Βεζένκοφ είχε 10 πόντους με 3/3 σουτ και ο Περπέρογλου πρόσθεσε άλλους 9. Ο Ταϊρίς Ράις είχε ακόμα 14 πόντους και 7 ασίστ, ήταν όμως και ο μοιραίος της Μπαρτσελόνα στο φινάλε...

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ