EUROLEAGUE

Άντεξε το "ξύλο" και την αστοχία η Μπαρτσελόνα

Άντεξε το "ξύλο" και την αστοχία η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα ήταν κακή για ένα ακόμη παιχνίδι, πήρε όμως τη νίκη στην έδρα της Μούρθια (61-55) και κέρδισε μερικές ημέρες ηρεμίας.

Την πρώτη της νίκη μετά το Copa del Rey πήρε η Μπαρτσελόνα, έστω κι αν δεν έθελξε με το θέαμα που παρουσίασε στην έδρα της Μούρθια (61-55). Οι "μπλαουγκράνα" πέρασαν δια πυρός και σιδήρου (61-55), παρά τα απογοητευτικά ποσοστά τους στα τρίποντα (6/25).

Από νωρίς ήταν σαφές πως ο αγώνας δεν επρόκειτο να αποτελέσει την επιτομή του επιθετικού μπάσκετ, αφού οι δύο ομάδες έδειχναν δίχως ενέργεια και πολλές επιλογές στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Φρόντισαν να καταναλώσουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους στην άμυνα, με τα 5/25 τρίποντα που είχαν αμφότερες ομάδες στο ημίχρονο να είναι ενδεικτικό της... κατάστασης που επικρατούσε στο Palacio de Deportes de Murcia.

Οι Άντε Τόμιτς (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Πάου Ρίμπας (13 πόντοι) και Βίκτορ Κλαβέρ (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, την ώρα που οι Τομά Ερτέλ (1/6 σουτ) και Πιέρ Οριόλα (1/7 σουτ) δεν κατάφεραν να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι. Η ουσία για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι πως πήρε τη νίκη, διατηρήθηκε στην τετράδα της κατάταξης στη Liga Endesa και γλίτωσε την ακόμη μεγαλύτερη γκρίνια, η οποία έτσι κι αλλιώς αποτελεί... μόνιμο παράγοντα της καθημερινότητάς της.

Παρεμπιπτόντως, δεν αγωνίστηκε ο Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός δράσης από τέσσερις έως έξι εβδομάδες λόγω τραυματισμού.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 22-26, 38-42, 55-61.

Οι πόντοι της Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ερτέλ 2 (1/6 σουτ), Οριόλα 2 (1/7 σουτ), Κόπονεν 5 (1/4 σουτ), Κλαβέρ 12 (1/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μοερμάν 2, Ρόμπας 13 (3), Τζάκσον 9 (1), Βεζένκοφ 3 (1), Τόμιτς 13 (5 ριμπάουντ), Ναβάρο.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ