EUROLEAGUE

Ο Ουίμς ψάχνει για εκδίκηση

Ο Ουίμς ψάχνει για εκδίκηση
EUROLEAGUE

Ο τρόπος που αποχώρησε πέρυσι ο Σόνι Ουίμς από την Μακάμπι του κόλλησε στην στάμπα του “'προβληματικού”. Έναν χρόνο αργότερα ο Αμερικανός θέλει να ψαλιδίσει τα όνειρα της Μακάμπι για πρόκριση στα playoffs.

Ήταν 1η Φεβρουαρίου όταν η Μακάμπι ανακοίνωσε την λύση του συμβολαίου του Σόνι Ουίμς. Οι σχέσεις των δύο πλευρών είχαν φτάσει στο απροχώρητο, με την “ομάδα του Λαού” να βρίσκει τον τρόπο να τον ξεφορτωθεί μετά την φερόμενη ως άρνηση του Αμερικανού να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ . Σχεδόν 13 μήνες αργότερα ο Ουίμς είναι παίκτης της Αναντολού Εφές και σε μερικές ώρες (19:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα που του κόλλησε την στάμπα του "προβληματικού".

Οι σχέσεις της Μακάμπι με τον Ουίμς δεν ήταν απλώς κακές πέρυσι. Από ένα σημείο κι έπειτα ήταν ανύπαρκτες, με τους Ισραηλινούς να είναι αυτοί που διέρρεαν συνεχώς πόσο προβληματικός ήταν ο Αμερικανός, ο οποίος είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2016 διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με τις κακές γλώσσες, ήταν η Μακάμπι αυτή που διέρρευσε στα ΜΜΕ το σκηνικό με την άρνηση του Ουίμς να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ, προκειμένου να “πατήσει” πάνω σε αυτό για να λύσει το συμβόλαιό του, την ίδια στιγμή που ο 32χρονος φόργουορντ διερήγνυε τα ιμάτιά του ότι ήταν θύμα σκευωρίας και έδωσε 8 δείγματα με ούρα τα οποία απορρίφθηκαν !

Όπως και να έχει, όποια από τις δύο πλευρές και αν είχε δίκιο, ένα πράγμα είναι δεδομένο: Όταν ο Ουίμς βρεθεί στο παρκέ του “Sinan Erdem Dome” θα έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: Να πάρει την δική του εκδίκηση, “ψαλιδίζοντας” τις ελπίδες της Μακάμπι για είσοδο στα playoffs, αφού η “ομάδα του λαού” βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση με ρεκόρ 12-12, με την 9η Μπασκόνια να έχει ρεκόρ 11-13 και τις Μάλαγα και Ερυθρό Αστέρα που ακολουθούν 10-14. Όσο για την Αναντολού Εφές; Αυτή βρίσκεται στην τελευταία θέση με ρεκόρ 6-18. Κοινώς, παίζει μόνο για το γόητρο εδώ και καιρό.

Ο Ουίμς όμως δεν θα παίξει απλώς για το γόητρο. Θα παίξει για την δική του υπερηφάνεια. Θεωρεί ότι η Μακάμπι τον ταπείνωσε πέρυσι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παίξει μπάσκετ στην Κίνα για έναν χρόνο μέχρι να βρει ένα καλό συμβόλαιο. Είναι δεδομένο ότι θα θέλει με όποιον τρόπο μπορεί να κάνει την Μακάμπι να πληρώσει για όσα έκανε. Μένει να φανεί τώρα αν αυτό το κίνητρο που έχει θα φέρει μία εντυπωσιακή εμφάνιση ή θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα έχει περισσότερη ένταση από όσο θα περίμενε κανείς.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ