EUROLEAGUE

Λάρκιν: Ισοφάρισε το ρεκόρ τριπόντων στην ιστορία της EuroLeague

Anadolu's Shane Larkin celebrates after scores three-point basket during their Final Four Euroleague final basketball match between Anadolu Efes Istanbul and CSKA Moscow at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Anadolu's Shane Larkin celebrates after scores three-point basket during their Final Four Euroleague final basketball match between Anadolu Efes Istanbul and CSKA Moscow at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Σεληνιασμένος ήταν ο Σέιν Λάρκιν στο Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός, πέτυχε 10 τρίποντα και ισοφάρισε το ρεκόρ τριπόντων στην ιστορία της EuroLeague, κάτι που κάνει ξανά μέσα στη χρονιά, στο ματς με τους... 41 πόντους!

Ακόμα μία εξωπραγματική εμφάνιση από τον ασταμάτητο Σέιν Λάρκιν, που θύμισε πολύ μία ανάλογη που είχε στο παιχνίδι της Αναντολού Εφές με την Μπάγερν, τόσο ως προς την παραγωγικότητά του όσο και προς τα ρεκόρ. Ο Αμερικανός -με τουρκική υπηκοότητα εσχάτως- γκαρντ τελείωσε με 40 πόντους το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ με τα 10 τρίποντα που πέτυχε ισοφάρισε το ρεκόρ τριπόντων στην ιστορία της EuroLeague, κάτι που είχε κάνει και σε εκείνο το παιχνίδι των 49 πόντων με τους Βαυαρούς.

Έτσι, το όνομα του Λάρκιν ανήκει πια στις τρεις καλύτερες επιδόσεις εύστοχων τριπόντων στην ιστορία της διοργάνωσης (10), κάτι που μάλιστα έχει κάνει δύο φορές, με εκείνη κόντρα στην Μπάγερν βέβαια να σημειώνεται σε λιγότερες προσπάθειες (10/12). Ο έτερος παίκτης που συμπληρώνει την τριάδα είναι ο Άντριου Γκάουντλοκ.

Το 10ο τρίποντο του Αμερικανού πανηγυρίστηκε δεόντως από τους συμπαίκτες και προπονητές του κατά την αποχώρηση του παίκτη προς τον πάγκο, ενώ χαρακτηριστική είναι η στιγμή που ο Εργκίν Αταμάν και ο βοηθός του σκέφτονται να τον επαναφέρουν στο παρκέ για να επιχειρήσει να γράψει ιστορία με 11ο τρίποντο. Ο χρόνος που απέμενε βέβαια ήταν λιγοστός και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει στον πάγκο. Κι όλα αυτά, δύο βράδια μετά τα 0/5 τρίποντα που είχε απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στη Menora Mivtachim Arena έμεινε για δεύτερη φορά στη διάρκεια της σεζόν... άσφαιρος από την περιφέρεια, δεν έχασε όμως τον ρυθμό του, με την άμυνα του Ολυμπιακού να πληγώνεται από την δράση του.

Δείτε τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της EuroLeague σε εύστοχες προσπάθειες τριών πόντων:

Λάρκιν: Ισοφάρισε το ρεκόρ τριπόντων στην ιστορία της EuroLeague

Photo Credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ