EUROLEAGUE

Η εκδίκηση του Ντράγκιτς

Η εκδίκηση του Ντράγκιτς
EUROLEAGUE.NET

Η Αρμάνι Μιλάνο αποφάσισε το καλοκαίρι να θέσει εκτός ομάδας τον Ζόραν Ντράγκιτς. Τον άφησε εκεί για 2 μήνες μέχρι να βρει ο Σλοβένος ομάδα. Δέκα ημέρες αργότερα είδε να την εκτελεί με την φανέλα της Αναντολού Εφές.

Ολοι θέλουν να παίξουν καλά κόντρα στην πρώην ομάδα τους. Πάντα έχουν έξτρα κίνητρο. Όταν, δε, έχουν αποχωρήσει με άσχημο τρόπο και ως αποτυχημένοι, αυτό το κίνητρο... εκτινάσσεται. Όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή στην περίπτωση του Ζόραν Ντράγκιτς και της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο αγώνας της Αναντολού Εφές με την Αρμάνι Μιλάνο έφτανε στο τέλος του. Οι Τούρκοι ήταν μπροστά στο σκορ με 70-68 και με 10 δευτερόλεπτα o ΜακΚόλουμ έκανε τάπα στον Τζέρελς. Η Αρμάνι έπρεπε να κάνει φάουλ. Οι παίκτες της έτρεψαν πανικόβλητοι, αλλά δεν πρόλαβαν. Ο ΜακΚόλουμ πέταξε τη μπάλα στον Ντράγκιτς με 5 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα. Και τότε ο Σλοβένος έκανε την απόλυτα... αψυχολόγητη ενέργεια.

Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος απλώς θα κρατούσε τη μπάλα ή θα πάσαρε. Ο Ντράγκιτς όμως αποφάσισε να σουτάρει τρίποντο! Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είχε λογική. Το γεγονός ότι ευστόχησε όμως είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι φίλαθλοι να τιναχθούν από την θέση τους, με τον ίδιο να ουρλιάζει από ενθουσιασμό! Το σκορ είχε γίνει 73-68. Το παιχνίδι είχε κριθεί . Και αυτός είχε πάρει την τέλεια εκδίκηση, βάζοντας τον επίλογο σε ένα σενάριο εκδίκησης που το σκεφτόταν μήνες.

Η εξιλέωση του “αποτυχημένου”

Η εκδίκηση του Ντράγκιτς
SPORT NA ZURNALU


Η περσινή σεζόν δεν ήταν καλή για τον Ντράγκιτς. Όταν υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Αρμάνι ονειρευόταν ότι θα πετύχει σπουδαία πράγματα. Αντ' αυτού δεν προσαρμόστηκε ποτέ και, για να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, υπέστη ρήξη χιαστού στα μέσα της σεζόν, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική Σλοβενίας.

Η Μιλάνο τον στήριξε στην αποθεραπεία του. Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Αυτό που... αμέλησε να του αναφέρει ήταν πως την στιγμή που προσέλαβε τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι τέθηκε εκτός πλάνων για την φετινή σεζόν. Ο Ντράγκιτς πίστευε ότι μόλις επέστρεφε στην δράση θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ. Αντί για αυτό όμως, βρέθηκε τον Οκτώβριο να ψάχνει για ομάδα, με τα περισσότερα ρόστερ να έχουν κλείσει! Μετά από δύο μήνες υπομονή όμως εμφανίστηκε στον δρόμο του η Αναντολού Εφές. Και του έδωσε την ευκαιρία να ξανασταθεί στα πόδια του.

Ήταν 20 Νοεμβρίου όταν ο Ντράγκιτς έμεινε ελεύθερος από την Αρμάνι Μιλάνο. Δέκα ημέρες αργότερα, ως παίκτης της Αναντολού Εφές πλέον, φρόντισε να πάρει την εκδίκηση που περίμενε δύο μήνες. Παίζοντας ως γηπεδούχος κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Ντράγκιτς έπαιζε σαν να ήθελε να αποδείξει πράγματα. Βασικά, αυτό ακριβώς ήθελε. Και αν μη τι άλλο μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κόψιμο σε 27 λεπτά συμμετοχής. Και, φυσικά, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε του αγώνα με το τρίποντο που σημείωσε και την κραυγή που ακολούθησε.

Έχω μόλις μερικές μέρες στην ομάδα, οπότε δεν είχα πολύ χρόνο να προσαρμοστώ και προσπαθούσα να βοηθήσω σε επίθεση και άμυνα για να κερδίσουμε. Όλοι έχουν κίνητρο όταν παίζουν κόντρα στην πρώην ομάδα τους, αλλά εγώ ήθελα τη νίκη για τη νέα ομάδα μου” δήλωσε ο ίδιος μετά το ματς, βάζοντας την... κασέτα των κλισέ. Ίσως τη μόνη φορά που ακολούθησε τα κλισέ όλο το βράδυ, αφού οι κινήσεις του στο γήπεδο έλεγαν πολλά περισσότερα. Η εξιλώση ήρθε. Και χρειάστηκαν μόλις 10 μέρες για αυτό.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ