EUROLEAGUE

Εκνευρισμός στο Ισραήλ λόγω Ουίμς

Εκνευρισμός στο Ισραήλ λόγω Ουίμς

Η Αναντολού Εφές απέκτησε τον Σόνι Ουίμς, αλλά σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο Ισραήλ ο 32χρονος φόργουορντ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της περσινής τιμωρίας του.

Ο Σόνι Ουίμς επέστρεψε στην Ευρώπη για να βοηθήσει την Αναντολού Εφές να κατακτήσει τον τίτλο στη BSL. Η απόκτηση του 32χρονου φόργουορντ από την τουρκική ομάδα έγινε είδηση σε όλη την Ευρώπη, με αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό του. Με μία εξαίρεση: το Ισραήλ.

Εκεί τα περισσότερα δημοσιεύματα στάθηκαν στην περσινή τετραετή τιμωρία του από την εγχώρια ομοσπονδία, επειδή δεν κατάφερε να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ. Κι αν η παρουσία του στην Κίνα με τη φανέλα των Zhejiang Golden Bulls δεν επηρεάστηκε από αυτή την ιστορία, εσχάτως στο Ισραήλ επισημαίνουν πως ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Τουρκία λόγω της ίδιας απόφασης. Όπως επισημαίνεται, ο έλεγχος τον οποίο απέτυχε να περάσει (σ.σ.: αναφέρεται πως απέφυγε να δώσει δείγμα) υπόκειται στη WADA, μέλος της οποίας είναι κι η τουρκική ομοσπονδία.

" Υπάρχει εκνευρισμός, αυτό είναι η αλήθεια", δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα στο Walla!Sport ο Σολ Σράιμπερ, πρόεδρος της Ισραηλινής Επιτροπής κατά του Ντόπινγκ, ο οποίος εξήγησε πως "δεν μπορώ να πω ότι ξαφνιάζομαι που ο Σόνι Ουίμς θα παίξει στην EuroLeague, αλλά τα συναισθήματα δεν είναι ευχάριστα. Επειδή το αδίκημα έγινε στο Ισραήλ, είμαστε εμείς αυτοί που τον τιμωρήσαμε. Δεν εμφανίστηκε καν στην ακροαματική διαδικασία, δεν έκανε έφεση και τώρα συνεχίζει να αγωνίζεται με τις ευλογίες της FIBA και της WADA".

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ