EUROLEAGUE

Διπλό "καρφί" από Αταμάν για Ομπράντοβιτς

Διπλό "καρφί" από Αταμάν για Ομπράντοβιτς

Ο Εργκίν Αταμάν βρήκε ευκαιρία να ασκήσει δημόσια κριτική στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για δύο περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησε τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία.

Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό που στιγμάτισε το παιχνίδι της Αναντολού Εφές με τη Φενέρμπαχτσε, ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε γιατί αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς . Μία ιστορία που έγινε viral στα social media, με τον προπονητή των "μπλε" να εκνευρίζεται από την κίνηση του αντιπάλου του να υποδείξει στους παίκτες του να κάνουν φάουλ (με το παιχνίδι να έχει κριθεί) προκειμένου οι Πρωταθλητές Ευρώπης να σημειώσουν κατοστάρα .

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές δεν ξέχασε το περιστατικό, το οποίο αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνέντευξης που έδωσε στη "Hurriyet". Δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτό, αφού αποκάλυψε (sic) πως ο Μελίχ Μαχμούτογλου είχε τάσεις φυγής από τη Φενέρμπαχτσε μετά την... σφαλιάρα που δέχθηκε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ένα γεγονός το οποίο πάντως διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο παίκτης, μέσω γραπτής δήλωσης.

" Ο αδερφός και η οικογένειά μου συμφώνησαν με την κίνησή μου. Είναι η πρώτη φορά που δεν δίνω το χέρι μου στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχω χάσει κι άλλες φορές από αυτόν, είναι ένας άνθρωπος που σέβομαι. Όλοι τον σέβονται στον χώρο, μιλάμε για τον ίσως κορυφαίο προπονητή στην ιστορία. Κάθε επάγγελμα έχει τους δικούς του ηθικούς κανόνες. Αν το έκανε αυτό κάποιος νέος και άπειρος προπονητής, δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη έκταση στο γεγονός. Θεωρώ ακόμη σωστή την κίνησή μου να μην δώσω το χέρι στον Ζέλικο. Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια στο γεγονός, αλλά είδα αμέσως μετά ότι στα social media κατηγορήθηκα εγώ για την κίνησή μου. Ότι δεν του έδωσα το χέρι επειδή χάσαμε ή κάτι τέτοιο. Καμία σχέση δηλαδή με το πραγματικό γεγονός", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εργκίν Αταμάν για όσα ακολούθησαν το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, πριν αναφερθεί στο χαστούκι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Μελίχ Μαχμούτογλου :

" Δεν είναι δυνατό να αποδεχόμαστε μια τέτοια κίνηση. Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάσω την ενέργειά του, αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Κατηγορήθηκα για ένα αντίστοιχο περιστατικό, που ουδείς είδε ζωντανά, και πλήρωσα πρόστιμο γι αυτό. Τώρα, το έδειξε η τηλεόραση. Όταν κάνει κάτι ο Εργκίν Αταμάν είναι πρόβλημα για όλους, αυτό αντιλαμβάνομαι. Περίμενα από εκείνον να πει κάτι γι αυτό, να το σχολιάσει και να ζητήσει συγγνώμη. Εκτός των άλλων, το "θύμα" της ιστορίας δεν είναι ένας απλός παίκτης, είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας. Την επόμενη μέρα, ο ατζέντης του με πήρε και μου είπε "ο Μελίχ θέλει να φύγει από τη Φενέρμπαχτσε, θα τον έπαιρνες στην Αναντολού Εφές;". Του απάντησα αρνητικά γιατί δεν με ενδιαφέρει να κάνω μια μεταγραφή με βάση ένα τέτοιο περιστατικό. Όλη αυτή η ιστορία βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι το Νο1 στην Ευρώπη".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΧ ΜΑΧΜΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν, καταθέτοντας τη δική του οπτική για το συμβάν μέσω γραπτής δήλωσης: " Δεν σχολίασα εξ αρχής κάτι για το γεγονός επειδή η θέση του προπονητή μου (που είπε ότι η σχέση τους είναι πατέρα με γιου) αποτυπώνει πλήρως τα συναισθήματά μου. Τα πάντα μπορούν να συμβούν την ώρα του αγώνα. Το πιο σημαντικό είναι η σχέση του προπονητή με τους παίκτες, κάτι το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα στη Φενέρμπαχτσε. Είναι το κλειδί της επιτυχία μας. Θέλω να δηλώσω πως είμαι περήφανος που αποτελώ αρχηγός της Φενέρμπαχτσε. Κι όσο το θέλει ο σύλλογος, θα το κάνω με μεγάλη χαρά και τιμή. Πιστεύω ότι οι καλύτερες απαντήσεις θα δοθούν στον κ. Εργκίν Αταμάν όταν σηκώσω στα χέρια μου τα νέα τρόπαια που θα κατακτήσω με τη Φενέρμπαχτσε, με τη βοήθεια του προπονητή και των συμπαικτών μου".

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ