EUROLEAGUE

Αταμάν: "Η EuroLeague θα ακολουθήσει το παράδειγμα της UEFA"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το πώς μπορεί να ολοκληρωθεί η σεζόν, μιλώντας για πλάνο της EuroLeague να υπάρξουν αγώνες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες, ο Εργκίν Αταμάν μίλησε ξανά για το μέλλον της φετινής διοργάνωσης στην EuroLeague. Ο προπονητής της Αναντολού Εφές ανέφερε αρχικά ότι το τουρκικό πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί, πριν εστιάσει σε όσα αφορούν το μέλλον της EuroLeague.

Συγκεριμένα, υποστήριξε ξανά ότι υπάρχει πλάνο για αγώνες μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσουμε στον Αύγουστο, με τις ομάδες να συγκεντρώνονται σε μία πόλη και να γίνονται τα παιχνίδια δίχως την παρουσία φιλάθλων. Τόνισε δε πως οι αποφάσεις που θα πάρει η UEFA θα αποτελέσουν την πυξίδα της EuroLeague.

"Νομίζω ότι η EuroLeague θα περιμένει μέχρι το τέλος του Μαΐου. Υπάρχει η σκέψη για να γίνουν αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το γεγονός όμως πως μιλάμε για δέκα διαφορετικές χώρες στη διοργάνωση καθιστά δύσκολο το εγχείρημα. Όλοι θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Δεν βλέπω πώς θα συνεχιστεί η σεζόν με τη regular season και τα playoffs. Υπάρχει ένα σενάριο, ώστε να γίνουν οι αγώνες τον Ιούλιο σε μια από τις χώρες που έχουν χαμηλό αριθμό σε κρούσματα. Όταν βλέπεις την Ελλάδα, την Κροατία, την Τσεχία, την Σλοβακία και τη Σερβία, βλέπεις ότι οι αριθμοί είναι χαμηλά και μπορείς να παρθεί απόφαση στο τέλος του Μαΐου. Με ειδικές άδειες για πτήσεις, τεστ, ώστε όλοι να είναι εξασφαλισμένοι ότι είναι υγιείς.

Η ατζέντα προβλέπει να είναι όλες οι ομάδες σε ένα ή δύο ξενοδοχεία, να γίνουν οι αγώνες χωρίς κόσμο, αλλά με τηλεοπτική κάλυψη. Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει παλιούς αγώνες, ταινίες και σειρές. Αν αποφασιστεί να γίνει κάτι τέτοιο, οι ομάδες θα πρέπει να είναι ενήμερες τρεις με τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα προκειμένου να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Είναι επίσης πρόβλημα πώς οι παίκτες θα γυρίσουν από τις ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να λυθεί. Πιστεύω ότι η EuroLeague θα ακολουθήσει το παράδειγμα της UEFA" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εργκίν Αταμάν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ