EUROLEAGUE

Αναντολού Εφές: Ο Μίτσιτς ξεσάλωσε

Αναντολού Εφές: Ο Μίτσιτς ξεσάλωσε
EUROLEAGUE

Ο Μίτσιτς τα έχει διαλύσει όλα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague, κάνοντας πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι πλέον είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη.

Ασταμάτητος. Αυτή είναι η λέξη με την οποία μπορεί να περιγράψει κάποιος τον Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος από το ξεκίνημα της σεζόν κάνει απίστευτα πράγματα στην EuroLeague.

Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ο Σέρβος γκαρντ έδωσε ακόμα ένα σόου. Διέλυσε την άμυνα των Σέρβων, έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους με 5/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής, στη νίκη της Αναντολού Εφές με 85-70! Κοινώς, τα έκανε όλα. Όπως συμβαίνει δηλαδή από την αρχή της σεζόν.

Στους πρώτους πέντε αγώνες της EuroLeague ο Σέρβος γκαρντ έχει αριθμούς MVP: 18 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7.8 ασίστ και 2.2 κλεψίματα μέσο όρο με 46.9% στα δίποντα, 38.5% στα τρίποντα και 93.8% στις βολές σε 32 λεπτά συμμετοχής! Είναι ο ηγέτης της Εφές, κάτι που δεν σηκώνει καν συζήτηση κι ας υπάρχει στην ομάδα ο πυραυλοκίνητος Σέιν Λάρκιν.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΩΡΙΜΑΣΕ

Αγωνιστικά ο Μίτσιτς βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και όταν είναι σε καλή κατάσταση μοιάζει σχεδόν αδύνατο να περιοριστεί. Για να φτάσει όμως εκεί, χρειάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες να βιώσει έναν από τους μεγαλύτερους πόνους που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος: Την απώλεια της μητέρας του, η οποία πέθανε όταν αυτός αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Σερβία. Ο Μίτσιτς επέλεξε να μείνει στην Κίνα, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως βρισκόταν σε κάκιστη κατάσταση.

Στην Αναντολού Εφές ήξεραν ότι έπρεπε να του δώσουν χώρο. Μάλιστα, υπήρχε η πληροφορία που ήθελε την τουρκική ομάδα να ψάχνει για γκαρντ προκειμένου να είναι καλυμμένη στην περίπτωση που ο Μίτσιτς ζητούσε λίγο χρόνο μέχρι να βάλει σε μία σειρά τις σκέψεις του. Ο Σέρβος γκαρντ όμως δεν ζήτησε τελικά άδεια. Αντ' αυτού, εστίασε σε αυτό που ξέρει καλύτερα: Το μπάσκετ.

Μέχρι στιγμής ο Μίτσιτς παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Ώριμος πλέον στα 25 του χρόνια, διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι και ξέρει πότε να επιτεθεί, πότε να δημιουργήσει και πότε να εκτελέσει. Με ύψος 1.96 μέτρα εξάλλου και δυνατότητα να σουτάρει, να πάει μέχρι μέσα στο καλάθι και να πασάρει, πρακτικά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πλέον ότι ο Μίτσιτς ανήκει στην ελίτ στην EuroLeague. Σύμφωνα με πολλούς, ανήκε εκεί από την περσινή σεζόν, όταν ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πορείας της Αναντολού Εφές μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας. Η αλήθεια όμως είναι ότι πέρυσι άγγιξε την ελίτ. Φέτος όμως δείχνει να καθιερώνεται εκεί, παίζοντας ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, στην πιο ανταγωνιστική EuroLeague των τελευταίων χρόνων.

Ο Μίτσιτς έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του από το ξεκίνημα της σεζόν και την οδηγεί εκ του ασφαλούς. Όσο παίζει έτσι, η Αναντολού Εφές δεν έχει να φοβάται τίποτα. Για την ακρίβεια, όσο παίζει έτσι, οι αντίπαλοί της έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ