EUROLEAGUE

Άλλη ομάδα, ίδιος Ερτέλ

Άλλη ομάδα, ίδιος Ερτέλ

Ο Τομά Ερτέλ επιστρέφει στη χώρα των Βάσκων για να αντιμετωπίσει τη Λαμποράλ Κούτσα. Το Euroleague Greece κάνει τις συγκρίσεις της φετινής με την περσινή σεζόν, συμπεραίνοντας πως η προσφορά του είναι ίδια στην Αναντολού Εφές.

Όταν στις 27 Δεκεμβρίου 2014 η Αναντολού Εφές ανακοίνωνε τη μεταγραφή του Τομά Ερτέλ από τη Λαμποράλ Κούτσα, άπαντες κατάλαβαν πως η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλει το κάτι παραπάνω. Μπορεί πέρσι η πορεία της να ολοκληρώθηκε στα πλέι οφ (ελέω της Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά η ουσία είναι πως με τον 26χρονο πόιντ γκαρντ στη σύνθεσή της, είχε κάνει ένα βήμα μπροστά -σε επίπεδο ποιότητας.

Φέτος, ξεκινώντας την αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα της Αναντολού Εφές, έχει ακόμη περισσότερα περιθώρια να καταδείξει το μείζον της παρουσίας του στην πεντάδα. Μιλάμε άλλωστε για ένα εκ των κορυφαίων δημιουργών της Euroleague. Κάτι που δεν αποτελεί μόνο κοινή παραδοχή, αλλά και... πραγματικότητα αφού οι 15 ασίστ που μοίρασε στην πρεμιέρα απέναντι στη Λιμόζ δεν είναι συνηθισμένο, ως επίδοση.

Παρεμπιπτόντως, οι επιδόσεις του στα τρία φετινά παιχνίδια σε σχέση με όσα έκανε στο αντίστοιχο διάστημα την περσινή αγωνιστική περίοδο είναι παρεμφερείς. Για παράδειγμα, στις ασίστ παραμένει εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης (23 σε τρεις αγώνες πέρσι, 28 φέτος), ενώ έχει βελτιωθεί αισθητά στο κομμάτι των λαθών (17 πέρσι, 9 φέτος). Κάτι για το οποίο φυσικά παίζει ρόλο το γεγονός πως στην Αναντολού Εφές έχει κι άλλους χειριστές της μπάλας δίπλα του.

Από εκεί και πέρα πάντως, αν και στα τρίποντα έχει το ίδιο ποσοστό (50%), στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είναι αρκετά πιο άστοχος (3/11 έναντι 9/15 πέρσι). Στοιχείο που πάντως δεν "κοστίζει" στην ομάδα του, αφού έχει δίπλα του παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εκτέλεση.

Πέρσι πάντως, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να τον αφήσει άποντο (!) στα 20'19'' που αγωνίστηκε στο παιχνίδι του ΣΕΦ, αφού είχε 0/2 τρίποντα, 5 ασίστ και 4 λάθη. Εμφάνιση που επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα, στην εντός έδρας ήττα της Αναντολού Εφές από την Τσεντέβιτα, εκεί όπου είχε μόλις 2 πόντους (σε 24'52''), με τον ίδιο να καταγράφει στο σύστημα αξιολόγησης μόλις 2 βαθμούς, όσους δηλαδή και πέρσι απέναντι στους Πειραιώτες!

Όπως βλέπετε, οι ομοιότητες είναι αρκετές. Ομοίως κι η προσφορά του σε κάθε μία από τις δύο ομάδες τις οποίες υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια. Σα να λέμε: τι Λαμποράλ Κούτσα, τι Αναντολού Εφές.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ