EUROLEAGUE

"Πεινασμένοι" και με Ταμπού

"Πεινασμένοι" και με Ταμπού
INTIME SPORTS

Η τρίτη σερί νίκη της Άλμπα είναι αυτή που την φέρνει πιο κοντά από ποτέ, στην πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Τζόναθαν Ταμπού εξηγεί στο Euroleague Greece τους λόγους της αντεπίθεσης.

Αν υπάρχει μια ομάδα στο Top 16 που ξέρει να κερδίζει εκτός έδρας, αυτή είναι η Άλμπα. Ξέρετε άλλωστε πολλές, που μπορούν να κερδίσουν μέσα σε δύο μήνες σε Κωνσταντινούπολη (Γαλατά), Τελ Αβίβ (Μακάμπι) και Αθήνα (Παναθηναϊκό); Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς τα έχει καταφέρει και πλέον βρίσκεται μια νίκη μακριά από τους "8" της Euroleague.

Ο Τζόναθαν Ταμπού μίλησε στο Euroleague Greece για τις αιτίες της γερμανικής αντεπίθεσης στον πέμπτο όμιλο, αλλά και αυτά που κάνουν την Άλμπα να ξεχωρίζει. Η ατάκα που ξεχώρισε πάντως είναι αυτή που λέει στο φινάλε των δηλώσεών του.

" Θέλαμε να κερδίσουμε γιατί ξέραμε ότι είχαμε ελπίδες πρόκρισης. Έπρεπε να κερδίσουμε για να παραμείνουμε "ζωντανοί" για την οκτάδα. Δείξαμε ότι είμαστε μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Euroleague και την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε την πρόκριση", ήταν η αρχική τοποθέτηση στο Euroleague Greece.

Το "διπλό" στο ΟΑΚΑ πάντως, δεν είναι τυχαίο. Για την ακρίβεια, είναι η συνέχεια των πολύ καλών εκτός έδρας εμφανίσεων της Άλμπα Βερολίνου, η οποία έχει κερδίσει τόσο σε Κωνσταντινούπολη όσο και σε Τελ Αβίβ. Επ αυτού είχε να πει πως " τα εντός έδρας παιχνίδια είναι τα πάντα, μαζί με τον κόσμο μας. Κάποιες φορές ίσως μας υποτιμούν, αλλά στο τέλος είμαστε ακόμη "ζωντανοί". Το δείξαμε και στο ΟΑΚΑ. Από εδώ και πέρα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί υπάρχει κάτι ακόμα, που εκκρεμεί".

Που στηρίζεται η ομάδα του; Στην ενέργεια και την επιθετικότητα που βγάζει στο παιχνίδι της, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αντιπάλων. Ο ίδιος συμφωνεί: " Ναι, θα έλεγα πως αυτά είναι τα "κλειδιά" που μπορούν να μας δώσουν τη νίκη, σε μια εβδομάδα. Το βασικό μας χαρακτηριστικό μέχρι στιγμής είναι η άμυνα και έτσι πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αν θέλουμε να έχουμε τύχη".

Πλέον, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον πέμπτο όμιλο, οι Γερμανοί βρίσκονται μια νίκη μακριά από τα πλέι οφ της Euroleague. Αυτό προφανώς σημαίνει πως στο μυαλό τους δεν υπάρχουν άλλα ενδεχόμενα. Γιατί " δεν μπορούμε σε διαδικασία να κάνουμε υπολογισμούς. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε κάτι άλλο", πριν επισημάνει πως όσον αφορά τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, " παραμένουμε το αουτσάιντερ. Ομάδες σαν την Μακάμπι έχουν συνηθίσει να παίζουν με την ταμπέλα του φαβορί, ή να προκρίνονται στα προημιτελικά. Δεν μας χαριστεί τίποτα. Πρέπει να παλέψουμε, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες".

Που θα κριθεί η νίκη; " Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Στο τέλος θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο, που θα κυνηγήσει το ριμπάουντ, ή τις διεκδικούμενες μπαλιές. Αυτός που θα δείξει ότι δεν δέχεται να χάσει", σχολίασε, πριν αναφερθεί στο "διπλό" στο φινάλε του α' γύρου, στο Τελ Αβίβ:

" Κερδίσαμε εκεί, αλλά είχε προηγηθεί και η νίκη στη Γαλατάσαραϊ. Όταν κερδίζεις εκτός έδρας, υπάρχει πάντα καλύτερη γεύση. Πέραν αυτού όμως, φαίνεται κάτι ακόμα. Ο χαρακτήρας της ομάδας και η πνευματική σκληράδα της. Αυτά είναι στοιχεία που θα σε φέρουν πιο μακριά".

Όσο για το επιμύθιο των δηλώσεών του: " Είμαστε πολύ "πεινασμένοι". Θέλουμε να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα, παρότι δεν έχουμε κάποιον σούπερ σταρ".

TAGS EUROLEAGUE ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ