EUROLEAGUE

Χάινς στο Sport24.gr: "Είχαμε συναίσθηση της ψυχολογίας του Παναθηναϊκού"

Χάινς στο Sport24.gr: "Είχαμε συναίσθηση της ψυχολογίας του Παναθηναϊκού"

Ο Κάιλ Χάινς εξήγησε στο Sport24.gr το σκεπτικό με το οποίο μπήκε η ΤΣΣΚΑ στο παρκέ του ΟΑΚΑ, το έξτρα κίνητρο λόγω της ήττας στο παιχνίδι του α' γύρου και το... μάθημα που έχει πάρει από τα ντέρμπι αιωνίων.

Για ακόμη μία σεζόν, ο Κάιλ Χάινς είναι κομβικός για τη λειτουργία της ΤΣΣΚΑ. Τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Παραμένει ένας εκ των κορυφαίων σέντερ της EuroLeague, έχοντας γράψει ατελείωτα χιλιόμετρα στα παρκέ απέναντι σε θηρία. Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που τον έκαναν... διάσημο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έκρυψε το καλάθι με τις σωστές τοποθετήσεις του και την άμυνα ψηλά, μάζεψε ριμπάουντ και βοήθησε τη ρωσική ομάδα να είναι αποτελεσματική κάθε φορά που έψαχνε τρόπο... δράσης μέσα από τη ρακέτα του αντιπάλου.

Με δεδομένο πως το timing του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ βρήκε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να μετράει μόλις δύο μέρες μετά από την ήττα στο ΣΕΦ, ο 34χρονος σέντερ ήξερε πολύ καλά πόσο χρειάζονταν οι πράσινοι αυτή τη νίκη, που τελικά δεν ήρθε ποτέ.

"Ξέραμε προφανώς τι προηγήθηκε για τον Παναθηναϊκό. Πολλά παιδιά από την ομάδα έχουμε παίξει σε τέτοιους αγώνες στην Ελλάδα, οπότε είχαμε συναίσθηση της ψυχολογίας και του πόσο θα ήθελαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού να πάρουν τη νίκη απόψε (σ.σ.: χθες). Δεν είναι εύκολο να χάνεις τέτοια παιχνίδια, οπότε στο αμέσως επόμενο το πρώτο πράγμα που ψάχνεις είναι να επιβάλλεις τον ρυθμό σου για να ξαναβρείς τον εαυτό σου και να έχεις το πάνω χέρι. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι αυτό, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, δώσαμε την κατευθύνση που θέλαμε" είπε αρχικά ο Κάιλ Χάινς στο Sport24.gr για να προσθέσει πάνω σε αυτό πως "οι προπονητές κάνουν εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας, κι απόψε (σ.σ.: χθες) είχαμε ξεκάθαρες οδηγίες και πλάνο, το οποίο θεωρώ ότι υλοποιήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό".

Πέρα από την απαραίτητη ετοιμότητα και τον υπολογισμό του ψυχολογικού παράγοντα ενός αγώνα με αυτό το υπόβαθρο, υπήρχε κάτι ακόμη που οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη είχαν κατά νου σύμφωνα με τον έμπειρο σέντερ: την εντός έδρας ήττα στο παιχνίδι του α' γύρου.

"Τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός μάς κέρδισε κατά κράτος σε βασικά κομμάτια, όπως το ριμπάουντ. Οπότε ήρθαμε απόψε (σ.σ.: χθες) με σκοπό να ανταποδώσουμε αυτό το γεγονός, να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ και να παλέψουμε περισσότερο από τον αντίπαλο, για να δείξουμε πως ό,τι έγινε στο παιχνίδι του α' γύρου δεν αντικατοπτρίζει το ποιοι είμαστε ως ομάδα. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μας και το καταφέραμε. Διαβάσαμε πολύ εκείνο το παιχνίδι, κάναμε πολλά πράγματα λάθος και θέλαμε να τα διορθώσουμε. Ήταν σπουδαίο ότι δείξαμε ωριμότητα ως ομάδα μετά από εκείνο το παιχνίδι, βλέπουμε ότι κάθε βδομάδα ωριμάζουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε σε ένα σημείο της σεζόν που όλα μετράνε περισσότερο και είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έχουμε όλοι στο μυαλό μας" σημείωσε επ' αυτού.

Όσο για τη μονομαχία της τετράδας απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ; Ο Κάιλ Χάινς ήταν σαφής αφού "αυτό που ψάχνουμε από την αρχή της σεζόν είναι η συνέπεια και η σταθερότητα. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τις καλές ομάδες από τις σπουδαίες, αυτό είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά και παίζει ρόλο για την κατάκτηση των τίτλων. Νομίζω ότι δείχνουμε μεγάλη ωριμότητα, ακόμη κι όταν χάσαμε από την Μπαρτσελόνα, αντιδράσαμε σωστά εν συνεχεία. Βελτιωνόμαστε ως σύνολο. Η EuroLeague είναι ένας μαραθώνιος, όπου δεν παίζει ρόλο μόνο το πόσο καλά παίζεις, αλλά και το πότε θα είσαι απόλυτα έτοιμος. Το βασικό είναι τον Μάιο να είμαστε στο πικ της απόδοσής μας".

Για το φινάλε, ρωτήθηκε για τον τρόπο διαχείρισης των μεγάλων νικών (όπως αυτή επί του Παναθηναϊκού) ή των ηττών (όπως εκείνη από τον Ολυμπιακό πριν από τρεις εβδομάδες), ως αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης: "Το βασικό είναι να μένω θετικός και να κρατάω την ομάδα δεμένη στα αποδυτήρια. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια μετά τις νίκες ή απογοήτευση μετά τις ήττες. Θα ξαναπώ ότι σημασία έχει η συνέπεια σε βάθος χρόνου και η ετοιμότητα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ