EUROLEAGUE

Χάινς: "Μόνο για την Αρμάνι Μιλάνο, θα έφευγα από την ΤΣΣΚΑ"

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δημοσιοποίηση της μετακόμισής του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Αρμάνι Μιλάνο. Οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση, η... άγνοια όλων των ομάδων και το τέλος ενός κύκλου.

Για πρώτη φορά από την στιγμή που προέκυψε η είδηση - βόμβα περί αποχώρησής του από την ΤΣΣΚΑ με προορισμό την Αρμάνι Μιλάνο, ο Κάιλ Χάινς εξωτερίκευσε τις σκέψεις του. Ο 34χρονος σέντερ, που μέχρι πρότινος ήταν ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας, μίλησε στο TrendBasket για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να πει "αντίο" στη Μόσχα και να επιστρέψει στην Ιταλία, εκεί όπου ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι πριν από δώδεκα χρόνια.

Πέραν αυτών, εξήγησε γιατί καμία άλλη ομάδα δεν μπήκε στο παιχνίδι της διεκδίκησής του, παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιέφερε -σε πρώτο χρόνο- να αλλάξει ομάδα (αυτό το ενδεχόμενο ωρίμασε μέσα του μετά από αρκετό καιρό), ενώ τοποθετήθηκε επίσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά όσα είπε στο TrendBasket:

Για τους λόγους που αποφάσισε να φύγει από την ΤΣΣΚΑ: "Ειλικρινά, ένιωθα ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή. Ήμουν για επτά χρόνια στην ΤΣΣΚΑ και γι αυτό η αλλαγή δεν ήταν εύκολη απόφαση. Η Μόσχα είναι το σπίτι μου. Ήταν το σπίτι όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου. Ένιωσα όμως ότι έπρεπε να κάνω μια αλλαγή στη ζωή μου. Ήθελα μια νέα πρόκληση και κάτι διαφορετικό στην καριέρα ου. Νιώθω ότι το Μιλάνο μού προσέφερε αυτή τη δυνατότητα".

Για το τι σημαίνει για εκείνον η Μόσχα: "Είναι το σπίτι μου, όπως σου είπα. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν εκεί. Μετά από κάθε καλοκαίρι που περνούσα στο Νιου Τζέρσι, περίμενα πως και πως να γυρίσω εκεί κάθε χρόνο. Δημιούργησα πολλές σπουδαίες σχέσεις εκεί, εντός κι εκτός παρκέ. Οι συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο, η διοίκηση. Βλέπω τους πάντες εκεί σαν μέλη της οικογένειάς μου. Το να φύγω δεν ήταν ποτέ εύκολη απόφαση, ακόμη δεν είναι. Όταν ταξιδέψω στο Μιλάνο για πρώτη φορά, όταν θα μπω για πρώτη φορά στο γήπεδο και δεν θα φοράω τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ, νομίζω ότι αυτό θα με βοηθήσει περισσότερο να συνειδητοποιήσω την αλλαγή. Όπως είπα νωρίτερα όμως, ένιωσα ότι είχε έρθει η στιγμή για μια αλλαγή".

Για τα μεταγραφικά σενάρια που τον αφορούσαν: "Δεν ήταν κάτι που είχα ήδη στο μυαλό μου, κανονισμένο. Αρχικά, η πρόθεσή μου ήταν να μείνω στην ΤΣΣΚΑ. Δεν είχα άλλες σκέψεις. Όταν όμως προέκυψε αυτή η δυνατότητα, συνειδητοποίησα πόσο πολύ ενδιαφέρεται για μένα η Αρμάνι Μιλάνο. Πίστευα πως αν ήταν να φύγω από την ΤΣΣΚΑ, θα το έκανα μόνο για την Αρμάνι Μιλάνο. Γνωρίζω καλά τον Έτορε Μεσίνα γιατί ήταν ο πρώτος προπονητής που είχα στην ΤΣΣΚΑ, όπως επίσης τον Χρήστο Σταυρόπουλο, αυτός με πήρε στον Ολυμπιακό το 2011 στις αρχές της καριέρας μου. Εκεί υπάρχουν επίσης παιδιά με τα οποία υπήρξα συμπαίκτης στο παρελθόν. Από αυτή την άποψη, ένιωσα άνετα με την κατάσταση εκεί. Αν ήταν να φύγω από την ΤΣΣΚΑ, θα το έκανα μόνο για μια περίπτωση όπου θα ήταν τουλάχιστον άνετη για μένα".

Για το αν δέχθηκε πρόταση από άλλη ομάδα: "Ειλικρινά θα σου πω, όχι. Δεν πιστεύω πως ήξερε κανείς ότι θα βγω στην αγορά ή ότι θα φύγω από την ΤΣΣΚΑ. Γι αυτό ίσως κάποιοι εξεπλάγησαν. Οπότε όχι, δεν υπήρχε άλλη ομάδα που να έδειξε ενδιαφέρον για μένα. Όπως είπα πριν, δεν ήταν ποτέ αρχική μου πρόθεση να φύγω ή να κοιτάξω επί τούτου για άλλη ομάδα. Δεν έψαχνα ενεργά για κάτι, απλά η συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε στην πορεία, από μόνη της".

Για τους λόγους που επέλεξε την Αρμάνι Μιλάνο: "Είναι πολλοί. Ο πρώτος είναι ότι ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ιταλία το 2008, οπότε σκέφτηκα πως ήταν ένας καλός λόγος να κλείσει έτσι ο κύκλος μου. Επίσης, η ομάδα δημιουργεί μια ομάδα με δυνατότητες να κατακτήσει τίτλους. Είναι καλό για μένα ότι θα βγω στο γήπεδο και θα μπορέσω να διεκδικήσω τίτλους. Αυτή άλλωστε είναι η ουσία της δουλειάς μας".

Για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ: "Αν δεις το βίντεο, παρατηρείς ότι πρόκειται για τραγωδία. Όλοι έτσι θα το εκλάβουν, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή χώρας. Ως άτομα και ως χώρα, είναι ώρα να λύσουμε τέτοιου είδους προβλήματα, τις αδικίες που υπάρχουν. Ο κόσμος έχει κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια να βιώνει τέτοιου είδους αδικίες και καταστάσεις. Πραγματικά κουράστηκαν όλοι. Ο κόσμος εκφράζει αυτή την ενόχληση. Είτε συμφωνείς είτε όχι, ο κόσμος το εκφράζει με τον δικό του τρόπο. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι τέτοιου είδους προβλήματα υπάρχουν στην καθημερινότητα και γίνονται σε διάφορες περιοχές. Αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί, δεν θα λυθούν ποτέ".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ