EUROLEAGUE

Βατούτιν: "Θέλουμε να κρατήσουμε τον Ιτούδη, τον κοιτάζει το ΝΒΑ"

Βατούτιν: "Θέλουμε να κρατήσουμε τον Ιτούδη, τον κοιτάζει το ΝΒΑ"
AP Photo/Alvaro Barrientos AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Την επιθυμία του να κρατήσει τον Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και την πεποίθησή του πως για τον Έλληνα προπονητή ενδιαφέρονται και οργανισμοί του ΝΒΑ εξέφρασε ο Αντρέι Βατούτιν.

Είχε δηλώσει δεκάδες φορές πως σε περίπτωση κατάκτησης της EuroLeague 2018/19, θα προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξανά στην κορυφή της Ευρώπης και τώρα ο Αντρέι Βατούτιν θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στη Ρωσία γνωρίζοντας, όπως εξήγησε, πως για εκείνον έχουν δείξει ζεστό ενδιαφέρον ακόμη και ομάδες του ΝΒΑ.

Ως γνωστόν, ο Ιτούδης διατηρεί στενή σχέση με τους Ντιτρόιτ Πίστονς εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, ενώ στην Αμερικανική αγορά οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να μπαίνουν δυναμικά. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ εργάστηκε ως head coach στο Φοίνιξ, ο Φώτης Κατσικάρης, ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο Έτορε Μεσίνα έχουν ρόλους assistant, ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς συνεχίζει στους Θάντερ, ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε τεχνικούς όπως ο Νέβεν Σπάχια να δοκιμάζουν την τύχη τους στη Λίγκα. Γιασικεβίτσιους και Ιτούδης θα είναι ίσως οι επόμενοι, αυτοί που θα πάρουν τη σκυτάλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αφεντικού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

" Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί υπό τις οδηγίες του Ιτούδη, μπορώ να εγγυηθώ γι' αυτό. Τα υπόλοιπα είναι θέμα διαπραγματεύσεων. Δεν είμαι ο ατζέντης του, ωστόσο από όσα έχω ακούσει και γνωρίζω, υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον για εκείνον από οργανισμούς του ΝΒΑ. Δύο τίτλοι EuroLeague σε πέντε χρόνια, αξίζουν πολλά, ειδικά από τη στιγμή που είχε σπουδαία βιογραφικό και πριν έρθει στην ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω πάντως ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσά μας".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ