ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ: Ο Πούτιν έκανε Ρώσο πολίτη τον Μπολόμποϊ

Utah Jazz forward Joel Bolomboy (21) lays the ball up as Maccabi Haifa center Josh Smith (9) watches during the second half of a preseason NBA basketball game Wednesday, Oct. 4, 2017, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
AP Photo/Rick Bowmer AP PHOTO/RICK BOWMER

Ο Τζόελ Μπολόμποϊ έλαβε έπειτα από απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν την ρωσική υπηκοότητα και ετοιμάζεται πλέον για το πολυπόθητο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ.

Ο Τζόελ Μπολόμποϊ περίμενε από τον Αύγουστο αυτή τη στιγμή. Η αναμονή τελείωσε όμως για τον απόφοιτο του Κολεγίου του Γουέμπερ Στέιτ, ο οποίος έπειτα από απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν την ρωσική υπηκοότητα και πλέον μπορεί να κάνει επιτέλους το ντεμπούτο του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Μπολόμποϊ - ο οποίος είναι κάτοχος ουκρανικού διαβατηρίου επειδή μητέρα του είναι από την Ουκρανία και ο μπαμπάς του από το Κονγκό - αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με την προοπτική να ενισχυθεί ο γηγενής κορμός της ομάδας, αφού είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να αποκτήσει την ρωσική υπηκοότητα.

Οι διαδικασίες για την απόκτηση του διαβατηρίου του Μπολόμποϊ καθυστέρησαν αρκετά όμως, με αποτέλεσμα ο άλλοτε ΝΒΑερ να παραμένει εκτός αγώνων. Αυτό όμως δεν είναι πλέον ζήτημα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Ρωσίας να του δώσει την ρωσική υπηκοότητα, με τον Μπολομποϊ να πρέπει πλέον να καταθέσει τα υπόλοιπα χαρτιά που χρειάζεται για να αποκτήσει και το σχετικό διαβατήριο.

Όπως και να έχει, ο Δημήτρης Ιτο΄δυης ξέρει ότι πλέον έχει ακόμα έναν αθλητικό ψηλό στα χέρια του μετά τους Οθέλο Χάντερ και Κάιλ Χάινς, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την γραμμή ψηλών του.

AP Photo/Rick Bowmer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ