EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ: Ο κορονοϊός έφερε το πρώτο σημαντικό οικονομικό χτύπημα

ΤΣΣΚΑ: Ο κορονοϊός έφερε το πρώτο σημαντικό οικονομικό χτύπημα

Η Aeroflot δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια εσόδων που φτάνουν τα 4.000.000 ευρώ για τη "ρωσική αρκούδα".

Όταν πριν από μερικές ημέρες ο Αντρέι Βατούτιν δήλωσε πως ο προϋπολογισμός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι μειωμένος τη νέα αγωνιστική περίοδο περί το 30% προφανώς ήξερε τι έλεγε. Όπως όλες οι ομάδες, έτσι κι η "ρωσική αρκούδα" καλείται να αλλάξει άρδην τον σχεδιασμό της λόγω της κρίσης που έφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Σε πρώτη φάση, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορούν να υπολογίζουν στη χορηγική συνεργασία με την Aeroflot. Η ρωσική αεροπορική εταιρεία υπήρξε συμπαίκτης τους από το 2014, σε μία συμφωνία που απέφερε το ποσό των 4.000.000 ευρώ ετησίως στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τη δυνατότητα να πετάει η ομάδα με δικό της αεροσκάτος. Δεδομένων των συνθηκών όμως, το συμβόλαιο των δύο πλευρών δεν πρόκειται να ανανεωθεί, γεγονός που συνεπάγεται ένα σημαντικό οικονικό πλήγμα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Όπως εξήγησε ο Αντρέι Βατούτιν στο TASS για το θέμα: "Είχαμε μία απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία, κάθε φορά που υπήρχε κάποιο ζήτημα, αυτό λυνόταν άμεσα. Πετούσαμε με τρομερή άνεση. Δεδομένου ότι κάναμε ταξίδια δύο και τρεις φορές μέσα σε μια βδομάδα, η ταχύτητα αντίδρασης από την πλευρά της Aeroflot ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Το να πετούν οι ομάδες της EuroLeague με τσάρτερ για καιρό θεωρούνταν πολυτέλεια, πλέον όμως δεν είναι. Αποτελεί κάτι αναγκαίο. Τώρα όμως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση παγκοσμίως, καταλαβαίνεις ότι είναι σχεδόν αδύνατο να στηριχθείς σε αυτή τη χορηγία".

Με τις αερομεταφορές να έχουν "παγώσει" εδώ και ενάμιση μήνα και τα δεδομένα να μην έχουν σταθεροποιηθεί απόλυτα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι σαφές πως αντίστοιχο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν κι άλλες ομάδες. Ή ακόμη και διοργανώσεις.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η EuroLeague συμπορεύεται με την Turkish Airlines εδώ και κοντά μια δεκαετία, το συμβόλαιο όμως λήγει το φετινό καλοκαίρι. Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Τζόρντι Μπερτομέου με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως είναι αισιόδοξος για ένα νέο deal, στην πράξη όμως είναι σαφές πως η κατάσταση δεν είναι τέτοια που μπορεί να προσφέρει ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ