ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: EuroLeague, we have a problem

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: EuroLeague, we have a problem

Η ΤΣΣΚΑ για τρίτη φορά την τρέχουσα σεζόν βγήκε κερδισμένη από ένα λάθος της γραμματείας στη Μόσχα, καθώς πέρα από την Ζάλγκιρις τα λάθη των κριτών έχουν πληρώσει επίσης ο Ολυμπιακός και η Νταρουσάφακα.

H Ζάλγκιρις στην 8η "στροφή" της EuroLeague σε κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε πέντε δευτερόλεπτα από την επίθεσή της και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά η "ομάδα του στρατού" ευνοήθηκε από ένα λάθος της γραμματείας στη Megasport Arena.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρέθηκε μία ανάσα από να φύγει νικήτρια από τη Μόσχα, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη την λύγισε στην παράταση (κ.α. 86-86) με 99-97.

Η Ζάλγκιρις στο 37' βρέθηκε στο +9 (71-80), αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντεπιτέθηκε και στο στο 38:46 έπειτα από τρίποντο του Σέρχιο Ροντρίγκεθ μείωσε σε απόσταση ενός σουτ (81-84). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχα εν συνεχεία έβγαλε την άμυνα και ο Ισπανός γκαρντ ισοφάρισε ευστοχώντας και πάλι σε σουτ τριών πόντων (39:17). Η Ζάλγκιρις, όμως, έχει κάθε λόγο να φωνάζει, καθώς στην επίθεση που μεσολάβησε των δύο σουτ του Ροντρίγκεθ είχε στην διάθεσή της 19 και όχι 24 δευτερόλεπτα, καθώς το χρονόμετρο έκανε... βουτιά. Το γεγονός αυτό μάλιστα δεν έγινε αντιληπτό από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τους συνεργάτες του κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά σύμφωνα με τους Λιθουανούς η Ζάλγκιρις την Πέμπτη με επιστολή της στην EuroLeague κατέθεσε επισήμως τα παράπονά της στην διοργανώτρια αρχή.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΤΣΣΚΑ Μοσχάς ευνοείται από ένα λάθος της γραμματείας στη Megasport Arena, καθώς η "ομάδα του στρατού" την τρέχουσα σεζόν έχει βγει κερδισμένη και από άλλα δύο περιστατικά.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της με την Νταρουσάφακα (79-75) έπαιξε στα τελευταία 6:42 με έναν πόντο περισσότερο, ο οποίος αφαιρέθηκε μετά το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στο φινάλε είχαν μειώσει σε 77-74, αλλά στον πίνακα αναγραφόταν πως οι γηπεδούχοι ήταν στο +4. Το σύστημα στο 33:18 βλέπετε, όπως παραδέχθηκε η EuroLeague με ανακοίνωσή της, αντί να προσθέσει ένα κερδισμένο φάουλ στον Κλάιμπερν, του πρόσθεσε μία εύστοχη βολή και στον ηλεκτρονικό πίνακα μέχρι την λήξη του αγώνα αναγραφόταν ένας περισσότερος πόντος για τους γηπεδούχους.

Τέλος, το τρίτο περιστατικό συνέβη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (69-65) για την 5η αγωνιστική, όταν η "ομάδα του στρατού" συμπλήρωσε πέντε ομαδικά φάουλ, αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έκανε επαναφορά, αντί να εκτελέσει βολές. Οι ερυθρόλευκοι παρά τις διαμαρτυρίες του Ντέιβιντ Μπλατ πήγαν στην γραμμή των βολών στον έκτο ομαδικό φάουλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία βγήκε κερδισμένη από το λάθος της γραμματείας.

Η γραμματεία στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ζάλγκιρις υπέπεσε για τρίτη φορά σε λάθος, ενώ και στις τρεις περιπτώσεις ευνοήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ