EUROLEAGUE

Το συγκινητικό "γράμμα" του Χάινς στον νεότερο εαυτό του

in action during the 2010-2011 Turkish Airlines Euroleague Regular Season Date 10 game between Asseco Prokom Gdynia vs Maccabi Electra Tel Aviv at Gdynia Sports Arena on December 23, 2010 in Gdynia, Poland.
in action during the 2010-2011 Turkish Airlines Euroleague Regular Season Date 10 game between Asseco Prokom Gdynia vs Maccabi Electra Tel Aviv at Gdynia Sports Arena on December 23, 2010 in Gdynia, Poland. 2010 EUROLEAGUE BASKETBALL

Με την βοήθεια της EuroLeague o Κάιλ Χάινς έστειλε ένα υποθετικό "γράμμα" στον κατά 10 χρόνια νεότερο εαυτό του, μιλώντας για όσα θα ζήσει στο μέλλον, αποθεώνοντας στο μεσοδιάστημα τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Ίβκοβιτς!

Σε μία όμορφη κίνηση προχώρησε η EuroLeague. Εμπνευσμένη από το "Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου" της σελίδας "theplayerstribune", έβαλε τον Κάιλ Χάινς να κάνει κάτι αντίστοιχο, μόνο που δημιούργησε ένα VIDEO για την αντίστοιχη επιστολή. Και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό!

Ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού και νυν της ΤΣΣΚΑ ήταν πραγματικά συγκινητικός μιλώντας στον νεότερο εαυτό του. Μίλησε για την αποτυχία του να επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2008, το ταξίδι στην Γερμανία, το εντυπωσιακό του πέρασμα από τον Ολυμπιακό - όπου στάθηκε στον "καθηγητή" Ίβκοβιτς, τον "ηγέτη" Σπανούλη και το "πεταχτάρι" του Πρίντεζη - και κατέληξε στα χρόνια της ΤΣΣΚΑ.

Διαβάστε την επιστολή του και στο τέλος της δείτε το όμορφο VIDEO:

"Αγαπημένε μου νεαρέ εαυτέ μου,

Είναι Ιούνιος του 2008. Ξέρω ότι είσαι απογοητευμένος, νευριασμένος, λυπημένος και πολλά άλλα πράγματα. Το όνομά σου δεν ήταν ένα από τα 60 που ακούστηκαν την ημέρα του ντραφτ. Είμαι εδώ για να σου πω να μην απογοητευτείς. Για την ακρίβεια πρέπει να χαμογελάσεις γιατί σε μερικούς μήνες θα ζήσεις μίας εμπειρία/περιπέτεια που θα αλλάξει την ζωή σου. Αρχικά όμως, ετοίμασε το διαβατήριό σου, γιατί τα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται να το γεμίσεις με πολλές στάμπες.

Θα ξεκινήσεις από μία μικρή πόλη που την αποκαλούν "Freak City". Γιατί την αποκαλούν έτσι; Επειδή οι φίλαθλοι είναι τρελοί για το μπάσκετ. Εκεί θα μάθεις να είσαι επαγγελματίας, αλλά και να κερδίζεις. Από εκεί θα πας στην "κόκκινη ομάδα". Τον Ολυμπιακό. Εκεί θα έχεις προπονητή τον θρυλικό προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ίβκοβιτς θα είναι καθηγητής και θα σου διδάξει όλα όσα πρέπει να μάθεις. Θα γνωρίσεις και τον Βασίλη Σπανούλη και θα μάθεις πώς να γίνεις πρωταθλητής και σπουδαίος παίκτης μόνο με το να τον παρακολουθείς.

Θα υπάρχει και ένας τύπος που τον λένε Γιώργο Πρίντεζη. Όλη την μέρα θα κάνει προπόνηση σε ένα περίεργο σουτ. Μην του κάνεις πλάκα, γιατί αυτό με αυτό το στυλ θα σημειώσει ένα απο τα σημαντικότερα σουτ στην ιστορία του μπάσκετ και θα σου δώσει έναν τίτλο της EuroLeague. Βασικά θα σου δώσει δύο τίτλους EuroLeague. Back to back.

Μετά θα ταξιδέψεις για να παίξεις στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ετοιμάσου γιατί θα μείνεις πολύ καιρό εκεί. Θα γνωρίσεις τον κόουτς Ιτούδη, ο οποίος θα σε βοηθήσει να γίνεις αληθινός επαγγελματίας, θα σου μάθει να είσαι ηγέτης, καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου εκεί θα γνωρίσεις παίκτες όπως ο Αντρέι Κιριλένκο, ο Σάσα Κάουν, ο Βίκτορ Κριάπα, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Νέναντ Κρστιτς, ο Νάντο Ντε Κολό, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Θα σε σπρώξουν σε υψηλότερα επίπεδα και θα σε κάνουν να παλεύεις κάθε μέρα. Έχουν πολύ ταλέντο και θα προσπαθήσεις να ακολουθήσεις τον ρυθμό τους.

Ξέχνα το 2014 και το 2015. Θα είναι απογοητευτικές σεζόν. Το 2016 όμως θα είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής σου. Μαζί με την ομάδα σου θα πάτε στο Βερολίνο και θα φέρετε τον τίτλο πίσω στην ΤΣΣΚΑ. Νομίζω ότι η συμβουλή μου σε εσένα είναι να απολαύσεις κάθε στιγμή. Ξέρω ότι ως αθλητής κάθε σεζόν παλεύεις για να είσαι καλύτερος την επόμενη χρονιά. Απόλαυσέ το όμως. Συνέχισε να δουλεύεις και να παλεύεις. Και ένα πράγμα ακόμα: Πες "ευχαριστώ" σε όλους τους παίκτες, φιλάθλους και ανθρώπους που θα βρεθείς όλα αυτά τα χρόνια, γιατί χωρίς την στήριξή τους δεν θα είχε πετύχει τίποτα. Απόλαυσέ την διαδρομή, χαμογέλα και να είσαι χαρούμενος.

Δικός σου, Κάιλ".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ