EUROLEAGUE

Ροντρίγκεθ: ένας σούπερ-σταρ επέστρεψε στην Ευρώπη

Ροντρίγκεθ: ένας σούπερ-σταρ επέστρεψε στην Ευρώπη

O MVP της σεζόν 2013-14 στην EuroLeague επέστρεψε στην Ευρώπη για την ΤΣΣΚΑ. Τα επιτεύγματα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ (VIDEO), ενός εκ των κορυφαίων γκαρντ την τελευταία 10ετία.

Σε μία περίοδο που αρκετοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί παίκτες αποχωρούν από την ήπειρο μας, είτε για το όνειρο του ΝΒΑ, είτε για τα πολλά χρήματα της Κίνας, ένας σούπερ-σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο MVP της σεζόν 2013-2014 στην EuroLeague, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, επέστρεψε στην διοργάνωση, καθώς συμφώνησε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα επόμενα 3 (2+1) χρόνια.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρήκε στο πρόσωπο του 31χρονου (12/6/1986) Ισπανού διεθνή γκαρντ τον αντικαταστάτη του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Μία σημαντική κίνηση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία πέρα ότι ενισχύει την περιφέρεια της με έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, ανεβάζει παράλληλα και το επίπεδο της διοργάνωσης, με έναν πρωτοκλασάτο μπασκετμπολίστα και άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρουν να δουν το πάντρεμα με τον Νάντο Ντε Κολό.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι ένας σούπερ-σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας δείξει την κλάση του όλα αυτά τα χρόνια, ξεχωρίζοντας για τις οργανωτικές, αλλά και για τις επιθετικές του αρετές. Ύστερα από μία σεζόν στους Σίξερς (7.8 πόντοι, 5.1 ασίστ) και στο ΝΒΑ, επέστρεψε στην Ευρώπη, έχοντας νωρίτερα διαπρέψει με την Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε για μία εξαετία (2010-2016). Αποκορύφωμα σε ατομικό επίπεδο για τον ίδιο, η καταπληκτική σεζόν 2013-2014, όταν και πήρε το βραβείο του MVP της διοργάνωσης (όπως και εκείνο του μέλους της καλύτερης 5άδας), έχοντας μέσο όρο 14 πόντους (με 50% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και 90.6% στις βολές) και 4.9 ασίστ ανά παιχνίδι, με το σύστημα αξιολόγησης να τον βαθμολογεί με 15.9. Έχασε όμως στον τελικό το τρόπαιο από την Μακάμπι Τελ-Αβίβ, στο Final Four του Μιλάνου, αν και οι Ισπανοί ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο.

Ροντρίγκεθ: ένας σούπερ-σταρ επέστρεψε στην Ευρώπη

Με την Ρεάλ, έλαβε μέρος σε τρεις σερί τελικούς σε επίπεδο Final Four, χάνοντας τους δύο πρώτους από Ολυμπιακό (2013) και Μακάμπι (2014), αλλά το 2015, στην Μαδρίτη, στην έδρα της ομάδας του, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση των Πειραιωτών, κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την EuroLeague. Στην σεζόν 2015-2016, στην χρονιά πριν κάνει το ταξίδι για το ΝΒΑ, έκανε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ στην διοργάνωση,τελειώνοντας την σεζόν με 6.2 τελικές πάσες ανά παιχνίδι, όντας απολαυστικός στην οργάνωση του παιχνιδιού, με τις έξοχες ασίστ του, γνωρίζοντας να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου όσο λίγοι. Ο "El Chacho" είναι ο 10ος πασέρ όλων των εποχών στην EuroLeague με 756 και ο 4ος με 4.6 ανά παιχνίδι ανά παιχνίδι σε μέσο όρο.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, μιλώντας για την επιστροφή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σχολίασε τα εξής: "Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με αυτή την νέα σελίδα στην καριέρα μου και στην ζωή μου. Θα παίξω σε μία σπουδαία ομάδα, όπως η ΤΣΣΚΑ, και αυτό είναι πρόκληση για εμένα. Έχω μεγάλη διάθεση να διαπρέψω μαζί της. Θα πάω στην Μόσχα με την επιθυμία να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας και τους τίτλους. Θα έχω την ευκαιρία να ζήσω με την οικογένεια μου στην Μόσχα, σε μία νέα πόλη και θα γνωρίσω μία νέα κουλτούρα".

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εστουντιάντες (2003-2006), το 2006 έγινε Draft από τους Σανς, ακολούθως αγωνίστηκε στους Μπλέιζερς (2006-2009), στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα των Κινγκς (2009-2010) και μετά επέστρεψε στην Ευρώπη, βιώνοντας μία πετυχημένη 6ετία (2010-2016) με την Ρεάλ Μαδρίτης, πριν στο ΝΒΑ (2016-2017) για τους Σίξερς. Διεθνής με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, έχοντας κατακτήσει μαζί της 6 μετάλλια (2 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα) σε Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ