EUROLEAGUE

Ο Τεόντοσιτς "γκρέμισε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την κορυφή

Ο Τεόντοσιτς "γκρέμισε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την κορυφή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πτώση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την κορυφή της κατάταξης συμπίπτει με την απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς από τη δράση. Αλήθεια, πόσο χειρότερη είναι η "ομάδα του στρατού" δίχως τον ηγέτη της; Το EuroLeague Greece δίνει τις απαντήσεις.

Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε δεν είναι ήταν ακριβώς "εκτός προγράμματος" για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία πάλεψε στην Ulker Sports Arena, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το "διπλό". Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ζει με τα προβλήματά της τους τελευταίους δύο μήνες, μετρώντας σταθερά μία ή δύο απουσίες.

Από τον αγώνα της Κωνσταντινούπολης απουσίαζαν οι Μίλος Τεόντοσιτς και Βίκτορ Χριάπα, με τον πρώτο βέβαια να είναι εκ των πραγμάτων πολύ πιο σημαντική απουσία για τη λειτουργία της "ομάδας του στρατού". Το λένε οι αριθμοί του, το επισημαίνει η πορεία των Πρωταθλητών Ευρώπης από τη στιγμή που άρχισε να τον χάνει από το rotation της. Μιλάμε άλλωστε για τον -ενδεχομένως- πολυτιμότερο παίκτη της φετινής διοργάνωσης. Κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο παρκέ, έτσι αγωνίζεται: ως ο κορυφαίος όλων.

Πέραν αυτών, η αγωνιστική καθίζηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον τελευταίο ενάμιση μήνα αποτυπώνεται ανάγλυφα στην κατάταξη της EuroLeague, αλλά και στη δική της στατιστική. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει ρίξει κατακόρυφα τις επιθετικές της επιδόσεις, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό το γεγονός πως αμυντικά είναι αρκετά καλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τη 13η αγωνιστική, είχε +11.2 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ από τη 14η έως την 21η αγωνιστική το αντίστοιχο νούμερο έχει κάνει "βουτιά" στο +5.3 πόντους. Το μισό δηλαδή!

Επίθεση/Άμυνα (έως τη 13η αγωνιστική): 91.1 πόντοι / 79.9 πόντοι

Επίθεση/Άμυνα (από τη 14η αγωνιστική): 79.8 πόντοι / 74.5 πόντοι

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης μετρούν μόλις τρεις νίκες, αλλά και πέντε ήττες, με αποτέλεσμα η "σίγουρη πρώτη θέση" να έχει μετατραπεί σε -τουλάχιστον- κάτι αβέβαιο. Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπασκόνια έριξε -για πρώτη φορά φέτος- την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη από την κορυφή της κατάταξης, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι ισόβαθμός της στη δεύτερη θέση, κι η Φενέρμπαχτσε ακολουθεί σε απόσταση βολής (έχοντας βέβαια το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Η 23η Δεκεμβρίου, οπότε προέκυψε το "διπλό" της Φενέρμπαχτσε επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει οριοθετηθεί ως η... απαρχή των κακών. Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να απουσιάζει από τα μισά παιχνίδια (4/8), η "ομάδα του στρατού" έχασε έδαφος στην κατάταξη. Αν μάλιστα ξεχωρίζαμε το διάστημα από τη 14η έως την 21η αγωνιστική, θα βλέπαμε πως σε σύνολο οκτώ αγώνων, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται στην έκτη θέση (!) της κατάταξης, μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης των οκτώ αγώνων βρίσκονται η Ρεάλ Μαδρίτης (7-1) και Ερυθρός Αστέρας (7-1), με την πρώτη να μετράει εφτά σερί νίκες και τον δεύτερο να ολοκληρώνει το σερί του (εφτά νικών) την Παρασκευή (3/2) το βράδυ. Ακολουθούν ο Ολυμπιακός (6-2) και η Φενέρμπαχτσε (6-2).

Αναλυτικά η εικόνα της κατάταξης

Ομάδα 13η αγων. 21η αγων. Διάστημα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-1 15-6 3-5
Ρεάλ Μαδρίτης 9-4 16-5 7-1
Ολυμπιακός 9-4 15-6 6-2
Μπασκόνια 9-4 12-9 3-5
Παναθηναϊκός 8-5 12-9 4-4
Φενέρμπαχτσε 8-5 14-7 6-2
Νταρουσάφακα 7-6 10-11 3-5
Αναντολού Εφές 6-7 10-11 4-4
Ερυθρός Αστέρας 5-8 12-9 7-1
TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ