EUROLEAGUE

Ο Ντε Κολό μπροστά στον καθρέφτη

Ο Ντε Κολό μπροστά στον καθρέφτη

Ο Νάντο Ντε Κολό έχει μόνο μία επιλογή στο Final Four της Βιτόρια: Να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ στον τίτλο. Αν δεν τα καταφέρει, τότε ξέρει ότι πολλοί θα κατηγορήσουν, πάλι, αυτόν.

Ο Νάντο Ντε Κολό είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες στην Ευρώπη. Είναι η σταθερή αξία της ΤΣΣΚΑ εδώ και μία πενταετία. Έχει ανεβάσει μάλιστα τόσο πολύ τον πήχη, που πλέον αντιμετωπίζεται ως στάσιμος. Η φετινή σεζόν είναι η απόδειξη για αυτό.

Βάσει αριθμών, ο Γαλλος γκαρντ βίωσε φέτος την χειρότερη σεζόν του με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ σε ατομικό επίπεδο. Στην πιο γεμάτη ΤΣΣΚΑ των τελευταίων ετών, ο Ντε Κολό είχε 14.5 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 49.7% στα δίποντα, 42.6% στα τρίποντα και 94.6% στις βολές σε 23.8 λεπτά συμμετοχής. Σχεδόν για οποιοδήποτε άλλο παίκτη στην Ευρώπη αυτοί οι αριθμοί θα θεωρούντο εντυπωσιακοί. Στην περίπτωση του Ντε Κολό θεωρήθηκε ότι έκανε βήμα πίσω!

Ο Γάλλος γκαρντ γενικώς έμοιαζε να πηγαίνει στον... αυτόματο στην κανονική περίοδο. Έχοντας δίπλα του στην περιφέρεια τους Σέρτζιο Ροντρίγκεθ, Ντάνιελ Χάκετ και Κόρι Χίγκινς, σκόραρε λιγότερο, σούταρε λιγότερο και χειρότερα από τις προηγούμενες χρονιές του και γενικώς δεν είχε πολλές αγωνιστικές εκρήξεις.

ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Διανύοντας την 5η σεζόν του στην ΤΣΣΚΑ, ο Ντε Κολό ετοιμάζεται για το 5ο συνεχόμενο Final Four του με την φανέλα της ρωσικής ομάδας. Τις τρεις από τις τέσσερις φορές που προηγήθηκαν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελαν στην ρωσική ομάδα, που αποκλείστηκε στον ημιτελικό, με τον Γάλλο να εμφανίζεται κατώτερος των προσδοκιών. Βασικά, δεν ήταν ο μόνος που δεν στάθηκε στο ύψος του, αλλά ήταν ένας από αυτούς που... άκουσε πολλά. Κάπου ανάμεσα βέβαια υπάρχει και ένα φωτεινό σημείο: To Final Four του 2016 στο Βερολίνο, όπου οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στον τίτλο και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, έχοντας 26 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ μέσο όρο.

Ξεκινώντας από τον σημερινό (17/5) ημιτελικό με την Ρεάλ (22:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) ο Ντε Κολό ξέρει ότι είναι αυτός που πρέπει να βγει μπροστά. Έχοντας ακούσει κόσμο να υποστηρίζει ότι ήταν άδικο που μπήκε αυτός στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και όχι ο Χίγκινς, οφείλει να δώσει τις απαντήσεις του. Οφείλει να εμφανιστεί πιο έτοιμος από ποτέ στο παρκέ να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ στον τίτλο.

Τα πράγματα δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε ιδανικά για τον Γάλλο και την ΤΣΣΚΑ. Η πίεση που έχουν να διαχειριστούν στην ρωσική ομάδα είναι τεράστια. Από τότε που αποχώρησε ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Ντε Κολό είναι ο παίκτης που δέχεται τα περισσότερα πυρά. Αυτή όμως είναι η μοίρα των παικτών της κλάσης του Γάλλου. Ο Ντε Κολό πρέπει να ζήσει με αυτό, ξέροντας ότι έχει μόνο μία επιλογή αν θέλει να είναι ήσυχος: Να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ στον τίτλο. Οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρηθεί αποτυχία. Οτιδήποτε λιγότερο είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί δική του αποτυχία.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ