ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κόρι Χίγκινς είναι η... πολυτέλεια που κάνει πανίσχυρη την ΤΣΣΚΑ

Ο Κόρι Χίγκινς είναι η... πολυτέλεια που κάνει πανίσχυρη την ΤΣΣΚΑ

Στην ιεραρχία της ΤΣΣΚΑ ο Κόρι Χίγκινς βρίσκεται πίσω από αρκετό κόσμο. Αυτό όμως είναι που δείχνει και το πόσο ισχυρή είναι πραγματικά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η ΤΣΣΚΑ έδειξε πάλι τα... δόντια της. Παίζοντας χωρίς τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ κέρδισε με 93-88 μέσα στη Μαδρίτη την Ρεάλ για την 10η αγωνιστική της Euroleague και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης. Και έχει να ευχαριστεί τον Κόρι Χίγκινς για αυτό.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ βιώνει σεζόν καριέρας στην φετινή EuroLeague, αριθμώντας 17.3 πόντους (πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ στην διοργάνωση), 2.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο με 51.4% στα τρίποντα (!) σε 25 λεπτά συμμετοχής. Κόντρα στην Ρεάλ φρόντισε να το επιβεβαιώσει αυτό για ακόμα μία φορά, αφού “εκτέλεσε” την “Βασίλισσα” με 24 πόντους και 4 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής!

Πολύς κόσμος ενίοτε ξεχνάει πόσο καλός παίκτης είναι ο Χίγκινς, ο οποίος βέβαια πληρώνεται... αδρά για αυτό που κάνει. Η παρουσία παικτών με την λάμψη των Νάντο Ντε Κολό, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Κάιλ Χάινς, ακόμα και του Γουίλ Κλάιμπερν, μοιάζει να τον επισκιάζει. Δεν πρέπει να γελιέται όμως κάποιος: Το γεγονός ότι ο Χίγκινς μοιάζει να επισκιάζεται από την... αστερόσκονη των συμπαικτών του είναι που κάνει πανίσχυρη την ΤΣΣΚΑ.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑΡ (ΣΧΕΔΟΝ) ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ

Ο Χίγκινς στην ΤΣΣΚΑ μοιάζει ώρες-ώρες να έχει... συμπληρωματικό ρόλο κι ας είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην EuroLeague. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ντε Κολό και Ροντρίγκεθ ορίζουν τι θα γίνει στην επίθεση και οι Κάιλ Χάινς και ο Οθέλο Χάντερ τι θα γίνει στην άμυνα, με τον Κλάιμπερν να κάνει όλα τα... ενδιάμεσα. Στην πραγματικότητα όμως ο Χίγκινς είναι τόσο πολύτιμος όσο και αυτή η πεντάδα παικτών που αναφέρθηκε.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται ο κόσμος να.. λυπάται τον Χίγκινς. Μπορεί να επισκιάζεται από τους σταρ της ΤΣΣΚΑ, αλλά κι αυτός πληρώνεται ως σταρ. Το κασέ του λίγες ομάδες μπορούν να το “αντέξουν” στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ όμως δεν το σηκώνει απλά αυτό το κασέ, παρά έχει την πολυτέλεια να μην είναι καν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας και να τον φέρνει από τον πάγκο. Για αυτό και παραμένει ένα μεγαθήριο στην EuroLeague, ανεξάρτητα αν αυτό θα μεταφραστεί με τον τίτλο στο τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ