ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κάιλ Χάινς ήταν εδώ και καιρό ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Κάιλ Χάινς ήταν εδώ και καιρό ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Οι Αντρέι Βατούτιν και Δημήτρης Ιτούδης επέλεξαν τον Κάιλ Χάινς για νέο αρχηγό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά ο Αμερικανός είχε πάρει εδώ και καιρό το χρίσμα της διαδοχής του Βίκτορ Χριάπα.

Το "περιβραχιόνιο" του αρχηγού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Παρασκευή (28/9) δόθηκε επίσημα στον Κάιλ Χάινς, ο οποίος - όπως αναμενόταν - διαδέχθηκε τον Βίκτορ Χριάπα . Ο Βίκτορ Χριαπα ήταν o captain της "ομάδας του στρατού" τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ από την περσινή σεζόν ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού ασκούσε καθήκοντα υπαρχηγού. Ο Κάιλ Χάινς, όμως, ήταν εδώ και καιρό ο αρχηγός της ομάδας του...

"ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΑ" ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ

Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς συμπληρώνει 13 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Νικίτα Κουρμπάνοφ θα αγωνιστεί για 10η συνολικά σεζόν με τα χρώματα τα της "ομάδας του στρατού", αλλά... παλιοσειρά είναι και ο Κάιλ Χάινς. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού έπειτα από διετία στον Πειραιά το 2013 μετακόμισε στη Μόσχα και ύστερα από πέντε χρόνια έγινε ο δεύτερος ξένος (μετά τον Ματίας Σμόντις) και ο πρώτος Αμερικανός αρχηγός στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Όταν το 2011 ο Κάιλ Χάινς "έπιασε" λιμάνι, με το παρουσιαστικό του δεν γέμιζε το... μάτι. Αποδείχθηκε, όμως, κάτι περισσότερο από καταλυτικός, ώστε ο Ολυμπιακός να γράψει ιστορία κάνοντας το back2back στην EuroLeague.

Ο 32χρονος πλέον Αμερικανός, ο οποίος αντικρίζει την γη από τα 198 εκατοστά, καθιέρωσε στην Ευρώπη τη... μόδα των undersized σέντερ και με την παρουσία του στον Ολυμπιακό εκτόξευσε την τιμή των μετοχών του.

Ο Κάιλ Χάινς ήταν εδώ και καιρό ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Κάιλ Χάινς από το 2011 είναι στην ελίτ της Ευρώπης και δεν δείχνει διατεθειμένος να το... κουνήσει από εκεί. Ο Αμερικανός σέντερ από το 2011 και μετά έχει κατακτήσει τρεις EuroLeague, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και πέντε τίτλους στην VTB League. Επίσης, έχει κερδίσει τρία βραβεία καλύτερου αμυντικού, δύο στην EuroLeague κι ένα στην VTB League.

ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ο Κάιλ Χάινς είναι ένας εκ των κορυφαίων σέντερ που παίζουν στην Ευρώπη, ενώ είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που αγωνίζεται. Θα τα βάλει με τα... θηρία, θα παλέψει για κάθε μπάλα, θα βουτήξει στο παρκέ αν χρειαστεί και είτε αγωνιστεί 40 λεπτά είτε λίγα δευτερόλεπτα, θα προσπαθήσει για το καλύτερο για την ομάδα του. O Κάιλ Χάινς θα δώσει το 100% σε κάθε προπόνηση, διατηρεί άριστες με τους προπονητές, τους συμπαίκτες και τα μέλη της ομάδας του κι έχει κερδίσει και τον σεβασμό των αντιπάλων.

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2016 επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης και μετά τον τελικό με την Φενέρμπαχτσε στα αποδυτήριά της στήθηκε ένα... πάρτι. Η συγκλονιστική ομιλία του Δημήτρη Ιτούδη στα αποδυτήρια της τότε πρωταθλήτριας Ευρώπης έγινε viral και ο Κάιλ Χάινς είχε την τιμητική του.

"Είμαι πολύ περήφανος για καθέναν από σας ξεχωριστά. Κάποιες φορές η ζωή παίζει κάποια παιχνίδια. Είμαι περήφανος για όλους σας. Για τον Βικ, που άξιζε αυτό εδώ το πράγμα (σ.σ. έδειξε το τρόπαιο). Για τον Μίλος, τον Νάντο, τον Τζάκσον, τον Βοροντσέβιτς, τον Κόρι... Ξέχασα κάποιον; Τον Κάιλ", είπε ο Έλληνας κόουτς κι εν συνεχεία άπαντες αποθέωσαν τον Αμερικανό σέντερ.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ο Κάιλ Χάινς για τους συμπαίκτες του θα μπει στη... φωτιά. Το 2011 είχε δηλώσει πως υπέγραψε στον Ολυμπιακό για να "γίνω η ασπίδα του Σπανούλη" κι έκανε τα λόγια του πράξη. Ο Κάιλ Χάινς θα παλέψει για τους συμπαίκτες τόσο μέσα στο παρκέ, όσο κι εκτός του παρκέ.

Ο Κάιλ Χάινς ήταν εδώ και καιρό ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο έμπειρος σέντερ είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης παικτών της EuroLeague, ενώ κατά το παρελθόν έχει φροντίσει να μοιραστεί εμπειρίες του, ώστε να βοηθήσει τους συμπατριώτες του που κάνουν τα πρώτα βήματα της καριέρας του στην Ευρώπη.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ... ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Ο Κάιλ Χάινς "δέθηκε" όχι μόνο με τις ομάδες που φόρεσε την φανέλα τους, αλλά και με τις χώρες που αγωνίστηκε. Ο Αμερικανός σέντερ γνωρίζει την αποθέωση κάθε φορά που επιστρέφει στο ΣΕΦ. Το ίδιο, όμως, συνέβαινε και στην Βαμβέργη, ενώ και οι φίλοι της Βερόλι ακόμα τον θυμούνται. Ο Χάινς, όπως, όπως προαναφέραμε, "δένεται" και με τις χώρες που βρίσκει... απάγκιο. Έβγαλε "ρίζες" στη Ρωσία, αλλά και η Ελλάδα - παρότι αγωνίστηκε μόλις για δύο χρόνια στην χώρα μας - έχει περίοπτη θέση στην καρδιά του. Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας σόκαραν τον Αμερικανό, ο οποίος συγκίνησε με το γράμμα που έγραψε . Η καρδιά του βλέπετε είναι μεγάλη και χωράει πολλές χώρες.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΤΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΙΤΟΥΔΗ

Το ήθος, η ποιότητα, η προσήλωση και η αγωνιστική συμπεριφορά του Κάιλ Χάινς αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους, ώστε οι Αντρέι Βατούτιν και Δημήτρης Ιτούδης να επιλέξουν ο Αμερικανός σέντερ να γίνει αρχηγός της ομάδας τους. Και είναι σίγουρο πως θα δικαιωθούν...

Photo credits: Eurokiniss i

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ