EUROLEAGUE

Μάικ Τζέιμς στο Sport24.gr: "Αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει μετά από ήττα σε ντέρμπι"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς δεν είπε μεγάλα λόγια παρά το +31 της ΤΣΣΚΑ επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, κράτησε χαμηλούς τόνους για τη ρωσική ομάδα και εξήγησε πως αντιλαμβάνεται πλήρως το κλίμα στα πράσινα αποδυτήρια μετά την ήττα στο ντέρμπι.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη ήττα θα μετέτρεπε σε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή την κατάληψη της τέταρτης θέσης στη regular season. Αυτό ίσως έπαιξε τον ρόλο του προκειμένου οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να μπουν αποφασισμένοι στο παρκέ του ΟΑΚΑ, να πατήσουν γρήγορα το γκάζι και επί της ουσίας να μην απειληθούν από το τριφύλλι, μετά από το πρώτο δεκάλεπτο. Με όπλο το επιθετικό ριμπάουντ και το transition, οι Πρωταθλητές Ευρώπης συνέτριψαν την ομάδα του Ρικ Πιτίνο, σε μια βραδιά που γράφτηκε στην ιστορία των πρασίνων στην EuroLeague.

Μεταξύ των διακριθέντων για τους νικητές ήταν κι ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ. Μετράει το απόλυτο σε νίκες με τη Λαμποράλ Κούτσα, Αρμάνι Μιλάνο και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα γήπεδο που έτσι κι αλλιώς το ξέρει καλά μετά τις δύο θητείες του στο τριφύλλι. "Να σου είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί, αλλά δεν με απασχολεί κιόλας" είπε αρχικά χαμογελώντας, πριν η συζήτηση εστιάσει σε όσα έκανε καλά η ομάδα του για να κερδίσει με +31 τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

"Νομίζω ότι το παιχνίδι άνοιξε αρκετά στο τέλος, αλλά για αρκετή ώρα οι δύο ομάδες ήταν κοντά. Ιδίως στο πρώτο μέρος, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος ότι νιώθαμε άνετα ή ότι είχαμε "κλειδώσει" τη νίκη" εξήγησε χαρακτηριστικά στο Sport24.gr για να συνεχίσει λέγοντας:

"Προφανώς, ο Παναθηναϊκός προερχόταν από μια δύσκολη βραδιά μετά την ήττα στο ΣΕΦ. Ξέρω πώς είναι όταν χάνεις τέτοιους αγώνες από τον Ολυμπιακό, έχοντας παίξει εδώ για ενάμιση χρόνο. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την κατάσταση που επικρατεί μετά από τα ντέρμπι. Κάποιες φορές μπορεί να προκύψουν αγώνες σαν τον αποψινό (σ.σ.: χθεσινό). Όσον αφοράς εμάς, θεωρώ πως ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Τόσο λόγω του αποτελέσματος, όσο και λόγω της εικόνας που είχαμε στο παρκέ. Ξέρω πως μετά από μια τέτοια ήττα στο ΣΕΦ, ειδικά όταν μπορούσες να κερδίσεις ακόμη κι αν δεν έπαιξες καλά, σκέφτεσαι πολλά. Οπότε ήταν σημαντικό να δείξουμε από το πρώτο λεπτό πως είμαστε "εδώ" για να πάρουμε τη νίκη. Ήταν σημαντικό να μην δώσουμε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βάλει εύκολα σουτ για να φτιάξει την ψυχολογία του. Ξέρω πώς κυλάνε τα πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Είχαμε εμπιστοσύνη στο πλάνο μας και τα καταφέραμε. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι σε κάθε κατοχή. Είχαμε καθαρό μυαλό, πασάραμε την μπάλα στον σωστό χρόνο και αυτό έφερε αρκετά ελεύθερα σουτ. Βρήκαμε κάποιες φορές τον διάδρομο για να διεισδύσουμε, κι όταν συμβαίνει αυτό είμαστε επικίνδυνοι γιατί έχουμε παίκτες με ικανότητα να τελειώσουν τις φάσεις, αλλά και να δημιουργήσουν όταν η αντίπαλη άμυνα κλείσει προς τα μέσα ή δώσει βοήθεια. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι κακή ομάδα, αυτό είναι δεδομένο. ΟΚ, μπορεί τώρα να μην είναι σε καλή φόρμα, να έχει συνεχόμενες ήττες, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Όλες οι ομάδες περνούν τέτοιες περιόδους στη διάρκεια της σεζόν".

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε μια χρονιά με πολλές αλλαγές, σκαμπανεβάσματα σε απόδοση και αποτελέσματα, η νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι ενδεχομένως η πιο εντυπωσιακή της σεζόν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μαζί με εκείνη σε βάρος της Μπαρτσελόνα, στις 29 Νοεμβρίου 2019, όταν οι Πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν με +29 από το Palau Blaugrana. Απόλυτα ήρεμος πάντως, ο Μάικ Τζέιμς δεν αναλώθηκε σε μεγάλες κουβέντες γι αυτό: "Είμαστε σε καλή κατάσταση γενικά. Θεωρώ πως ακόμη κι όταν χάσαμε από την Μπαρτσελόνα πριν από μερικές ημέρες, παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές. Εντάξει, εγώ μπορεί να μην ήμουν αυτός που ήθελα σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά γενικά δείχνουμε καλό πρόσωπο. Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ολοκλήρωση της regular season για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας και ένα καλό μομέντουμ εν όψει των playoffs, ώστε εκείνη την περίοδο να είμαστε ακριβώς όπως θέλουμε και πρέπει".

Όσο για τη μονομαχία με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με φόντο την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs; Ξανά, ο 29χρονος δεν κοίταξε πιο μακριά από τον επόμενο αγώνα, που θα βρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου σε μία εβδομάδα: "Να σου πω την αλήθεια δεν το βλέπω έτσι, ούτε κοιτάζω κάθε βδομάδα την κατάταξη. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα, οπότε αυτό που έχει σημασία και αποτελεί προτεραιότητα είναι να δουλεύουμε τόσο προσωπικά όσο και ομαδικά για να κερδίζουμε. Όταν τελειώσει η regular season θα δούμε πού έχουμε φτάσει και ποιο είναι το τελευταίο εμπόδιο για να προκριθούμε στο Final Four".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ