EUROLEAGUE

Μάικ Τζέιμς: "Κάποιοι αστυνομικοί νομίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από εμάς..."

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς μοιράστηκε τις σκέψεις του για τα θύματα του ρατσισμού και την στάση της Αστυνομίας απέναντι στους πολίτες, εν μέσω των κοινωνικών αναταράξεων που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Μάικ Τζέιμς μάς έχει συνηθίσει σε τιτιβίσματα που αφορούν τον αθλητισμό και την στάση των φιλάθλων (με τους οποίους έρχεται συχνά πυκνά σε ρήξη), σε τιτιβίσματα που σχετίζονται με τις αποφάσεις των ομάδων και τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις οι αθλητές. Αυτή τη φορά όμως, χρησιμοποίησε τη "δύναμη" που του δίνουν η αναγνωρισιμότητα που έχει ( ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και τα social media προκειμένου να μιλήσει για τον ρατσισμό, το bullying και την συμπεριφορά της Αστυνομίας απέναντι στους πολίτες στις ΗΠΑ, με αφορμή τον κοινωνικό αναβρασμό που υπάρχει στη χώρα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Ο γκαρντ του Δημήτρη Ιτούδη μοιράστηκε τις σκέψεις του και εξήγησε με τα πιο απλά λόγια την κατάσταση που επικρατεί και το λάθος που γίνεται πολλές φορές στην αξιολόγηση μιας κατάστασης από την κοινωνία:

"Φανταστείτε ένα παιδί που είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο όλη τη χρονιά. Μία μέρα, αυτό το παιδί βαριέται πλέον και ανταποδίδει, κι επειδή όλο αυτό απέχει από το "κανονικό" λένε ότι το παιδί έχει προβλήματα θυμού ή λένε ότι είναι ένα κακό παιδί. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που έκανε το παιδί ήταν να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να παλέψει απέναντι σε κάτι που δεν ήταν ποτέ σωστό και δεν θα έπρεπε εκ προοιμίου ποτέ να επιτρέπεται.

Νομίζω ότι κάποιοι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθος, νομίζοντας πως είναι κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους από εμάς. Υποτίθεται ότι πρέπει να είμαστε ικανοί να σας εμπιστευτούμε την οικογένειά και τη ζωή μας. Η εμπιστοσύνη που σε δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να προκύψει ως η καλύτερη και η πιο ασφαλής λύση. Έχετε πολύ δύναμη και γι αυτό υπάρχει όλη αυτή η ευθύνη και γι αυτό δεν μπορεί κάποιος απλά να μπει μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα και να γίνει αστυνομικός. Αρχίζω να νιώθω ότι η διαδικασία για όλο αυτό θα έπρεπε να γίνει πιο σκληρή".

Μάικ Τζέιμς: "Κάποιοι αστυνομικοί νομίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από εμάς..."
Μάικ Τζέιμς: "Κάποιοι αστυνομικοί νομίζουν ότι είναι κάτι παραπάνω από εμάς..."

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ