EUROLEAGUE

Κράξιμο από Ραντ σε Μακάμπι για... τα περσινά

Κράξιμο από Ραντ σε Μακάμπι για... τα περσινά

Ο Βίκτορ Ραντ επιστρέφει, ως αντίπαλος, στη Menora Mivtachim Arena με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όσα είπε για τη θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Η επιστροφή στη Menora Mivtachim Arena δεν συνδέεται με τα καλύτερα συναισθήματα για τον Βίκτορ Ραντ, ο οποίος θεωρήθηκε ένας από τους υπεύθυνους της περσινής απογοητευτικής πορείας της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Η "ομάδα του λαού" έκανε διαδοχικές κακές εμφανίσεις, απέτυχε παταγωδώς εντός κι εκτός συνόρων, άλλαξε τέσσερις προπονητές και κράτησε μόλις έναν παίκτη το καλοκαίρι. Τον Ιτάι Σέγκεφ.

Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είπε τα... συνηθισμένα στη συνέντευξη που έδωσε στην Walla!Sports , αφού σχολίασε όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τα φώτα πέρσι στο Ισραήλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στη Menora Mivtachim Arena: "Δεν πιστεύω ότι θα είναι περίεργο για μένα, από την άποψη πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με πέρσι. Θα συναντήσω κατά βάση νέα πρόσωπα. Από την πλευρά των φιλάθλων, δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο, ότι δηλαδή θα με χειροκροτήσουν ή κάτι τέτοιο. Θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ για να βοηθήσω την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πάρει τη νίκη. Αν, τώρα, ο κόσμος με αποδοκιμάσει, αυτό θα μου δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο".

Για όσα έζησε πέρσι στη Μακάμπι: "Πριν ακόμη υπογράψω με τη Μακάμπι, είχα μιλήσει με πρώην παίκτες της. Όλοι μου είπαν ότι ο σύλλογος θέλει να κερδίζει. Κι όταν αυτό δεν γίνεται, ψάχνουν να βρουν κάποιον για να κατηγορήσουν. Έτσι, έψαξαν για τον "κατηγορούμενο" με κάθε πιθανό τρόπο. Ειλικρινά, δεν μετανιώνω που έπαιξα στη Μακάμπι. Πέρασα πολλά πέρσι, έμαθα πολλά, αλλά σε κάθε περίπτωση κοίταξα να είμαι επαγγελματίας. Έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα. Ήξερα ότι δεν θα μείνω, αλλά προσπάθησα να αγνοήσω όσα γίνονταν γύρω μου. Δεν μιλούσα ιδιαίτερα γι αυτά".

Για τα προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα: "Στον πρώτο μήνα της σεζόν, είχαμε πρόβλημα επικοινωνίας. Στο να λειτουργήσουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Μετά άρχισαν να έρχονται μαζεμένες ήττες, άλλαξε ο προπονητής. Κάναμε πέντε σερί νίκες, κι αμέσως μετά όλοι όσοι δεν έπαιζαν πολύ άρχισαν να γκρινιάζουν. Πίστευαν ότι η ομάδα έπρεπε να "χτιστεί" γύρω από εκείνους. Με τον Ερεζ Εντελστάιν δεν ξέραμε τι ακριβώς κάναμε στην επίθεση, κι αυτός είναι ίσως ο λόγος που απολύθηκε. Με τον επόμενο προπονητή (Ραμί Χαντάρ) δεν κατάφερα ποτέ να αποδώσω καλά. Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις με βοήθησε αρκετά, έκανα καλές εμφανίσεις μαζί του. Ένιωσα ότι όλα τα παιδιά έπαιζαν για μένα, οπότε το διασκέδασα ανάλογα"

Για τη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Μου ζήτησε να είμαι ο εαυτός μου, να φέρω ενέργεια στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω πολύ στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Είμαι στην ομάδα μόλις δύο εβδομάδες, κι αμέσως κατάλαβα γιατί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται στο Final Four κάθε χρόνο. Ο σύλλογος λειτουργεί διαφορετικά απ' όσα έχω συνηθίσει, από κάθε άποψη: στην προσέγγιση, τη μέθοδο, την προπόνηση".

Για την Γκαζιαντέπ: "Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα να μείνω εκεί, μετά τον Δεκέμβριο. Στόχος μου ήταν να επιστρέψω στην EuroLeague. Απλά στην αρχή της σεζόν δεν είχα αρκετές καλές προτάσεις...".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ