EUROLEAGUE

Κλάιμπερν ολοταχώς για τον φόργουορντ της σεζόν

Κλάιμπερν ολοταχώς για τον φόργουορντ της σεζόν

Ο Ουίλ Κλάιμπερν είναι ο κορυφαίος παίκτης της ΤΣΣΚΑ, αποδεικνύει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και οδεύει ολοταχώς για τον φόργουορντ της σεζόν.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν αποτέλεσε το περασμένο καλοκαίρι μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην EuroLeague. Ο 27χρονος Αμερικανός σμολ-φόργουορντ, ύστερα από μία εξαιρετική χρονιά (2016-17) στην Νταρουσάφακα (13 πόντοι, 46.7% δίποντα, 28.9% τρίποντα, 68.5% βολές, 5.1 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ), έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, συνεχίζοντας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το ερώτημα ήταν το κατά πόσο θα μπορούσε να σταθεί, να πρωταγωνιστήσει, αλλά και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Μέχρι στιγμής, στις 5 πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague, ο Ουίλ Κλάιμπερν τα πηγαίνει περίφημα, αποδεικνύοντας την κλάση του, αλλά και τις δυνατότητες του.

Είναι από τους παίκτες που οδηγούν την φετινή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχοντας μέσο όρο 16.6 πόντους, με βελτιωμένα ποσοστά ευστοχίας (51.4 δίποντα, 47.1% τρίποντα, 74.2% βολές), συν 7.4 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα, σε 30 λεπτά μέσο όρο χρόνο συμμετοχής. Είναι εμφανές πως έχει ενεργή συμμετοχή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού (σε άμυνα και επίθεση), εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, βγάζει αστείρευτη ενέργεια στο παιχνίδι του και οδεύει ολοταχώς για τον κορυφαίο φόργουορντ της σεζόν!

2ος στο σύστημα αξιολόγησης και 5ος σκόρερ της EuroLeague

Την προηγούμενη αγωνιστική, μάλιστα, κόντρα στην νικηφόρο αναμέτρηση απέναντι στην Ζάλγκιρις Κάουνας (94-91), ο Ουίλ Κλάιμπερν έκανε ατομικό ρεκόρ στην επίθεση στην διοργάνωση (26 πόντοι, με 4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 9/10 βολές) και σε σύστημα αξιολόγησης (34 ranking), με τον Αμερικανό φόργουορντ να βρίσκεται... σε δαιμονιώδη κατάσταση, δείχνοντας πως απολαμβάνει τον ρόλο του στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τον εμπιστεύεται, του έχει δώσει ελευθερία, αλλά και μπόλικο χρόνο συμμετοχής (30 λεπτά) και ο Ουίλ Κλάιμπερν ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις, έχοντας ταιριάξει στην χημεία της ομάδας του, όντας όχι μόνο ο καλύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζόν, αλλά και ένας εκ των κορυφαίων στην EuroLeague, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στα στατιστικά. Είναι ο 2ος κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης στο σύστημα αξιολόγησης (22.2), 5ος σκόρερ με 16.6 πόντους και 3ος στα ριμπάουντ έχοντας μέσο όρο 7.4 ανά παιχνίδι, αξιοποιώντας τα πλούσια αθλητικά του προσόντα, τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, τρέχοντας... σφαίρα σε κάθε αιφνιδιασμό, όσο και στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ