EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Λυπηρή μέρα για το μπάσκετ, αλλά ήταν η έξυπνη απόφαση"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε ότι η απόφαση να ακυρωθεί η σεζόν στην EuroLeague τον στεναχωρεί, ωστόσο ήταν η ενδεδειγμένη λόγω του κορονοϊού.

Η EuroLeague έβαλε παύλα στην σεζόν 2019/20 και ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκαθάρισε ότι στεναχωρήθηκε για αυτό, αλλά ήταν η σωστή απόφαση.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ μίλησε στο ισραηλινό σάιτ "Sport5.co.il" με αφορμή την απόφαση της EuroLeague και των ομάδων και δήλωσε σχετικά: " Είναι μία λυπηρή μέρα για το άθλημα και για την EuroLeague. Συνήθως η σεζόν ολοκληρώνεται με την ανάδειξη πρωταθλητή στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς πρωταθλήτρια φέτος είναι η πανδημία του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι ήταν έξυπνη απόφαση. Έχει την πλήρη στήριξή μου".

Ακολούθως ο Έλληνας τεχνικός πρόσθεσε ότι αν η διοργάνωση συνεχιζόταν κάποιες ομάδες θα είχαν άδικο πλεονέκτημα: " Κάποια πρωταθλήματα άλλων χωρών θα ξεκινήσουν, ενώ στην Ρωσία για παράδειγμα δεν επιτρέπονται καν οι προπονήσεις. Αν η EuroLeague επέστρεφε, θα παίζαμε κόντρα σε ομάδες που θα είχαν δώσει 10-15 παιχνίδια ενώ εμείς δεν θα είχαμε παίξει κανένα.

Πιστεύω ότι οι 11 ομάδες είχαν κοινή γραμμή και ξεπέρασαν ένα εμπόδιο που ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Θεωρώ οτι ο Ζόρντι Μπερτομέου και οι ομάδες πήραν την σωστή απόφαση, αλλά είναι μία λυπηρή μέρα, αφού δεν θα έχουμε πρωταθλητή φέτος".

Κλείνοντας, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ ρωτήθηκε και την άποψή του για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, λέγοντας πως "είναι σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση και εκτιμώ την δουλειά του και την προσήλωσή του στην προπονητική".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ