EUROLEAGUE

Ιτούδης για την Εθνική: "Στις απογοητεύσεις του Παγκοσμίου, χρειάζεται υπομονή"

Ιτούδης για την Εθνική: "Στις απογοητεύσεις του Παγκοσμίου, χρειάζεται υπομονή"
AP Photo/Alvaro Barrientos AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις απογοητεύσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μία φάση να τα αλλάζει όλα, τονίζοντας ότι χρειάζεται υπομονή.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ετοιμάζεται για μία ακόμα σεζόν υψηλών απαιτήσεων στην ΤΣΣΚΑ. Εν μέσω της προετοιμασίας της κατόχου της EuroLeague, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "chamionat.com" για τους στόχους της ομάδας του, αλλά και για άλλα θέματα, όπως την Εθνική Ανδρών και την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός είπε μεταξύ άλλων:

Για την Εθνική Ανδρών: " Ήταν από τις απογοητεύσεις του τουρνουά. Παρατάχθηκε με δυνατή σύνθεση και τον MVP του ΝΒΑ. Μία χαμένη βολή όμως στον αγώνα με την Βραζιλία, ένα λάθος τα άλλαξε όλα. Αυτό όμως είναι το μπάσκετ. Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα έναν κακό παιχνίδι μπορεί να τα αλλάξει όλα. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει υπομονή και να μάθει από αυτή την εμπειρία".

Για τον Κώστα Κουφό και αν θα αντιμετωπίσει προβλήματα προσαρμογής: " Δεν γίνεται να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν ξέρει τι μπάσκετ παίζεται στην Ευρώπη, αφού έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος, τόσο σε μικρές ηλικίες όσο και σε επίπεδο ανδρών. Πέρασε 11 χρόνια στο ΝΒΑ και εχει πολλή εμπειρία".

Για τον Μάικ Τζέιμς και την σύγκριση με τον Αλεξέι Σβεντ: " Με όλο τον σεβασμό, δεν συμφωνώ με αυτές τις συγκρίσεις. Έχουμε μιλήσει με τον Μάικ. Το καλοκαίρι έπαιξε στην ίδια ομάδα με τον Κάιλ Χάινς και έχει εξαιρετική σχέση και με τον Κλάιμπερν. Ξέρει πού ήρθε. Έχει ποιότητα στο παιχνίδι του και αυτό το έδειξε τόσο στον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι, όσο και στο ΝΒΑ. Θα πρέπει να καταλάβει ότι ήρθε σε μία ομάδα που θα πρέπει να προσαρμόσει το παιχνίδι του. Χρειαζόμαστε το ένστικτό του στο σκοράρισμα και την ταχύτητά του."

Για τη νέα ΤΣΣΚΑ που έχει στο μυαλό του: " Αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες και πήγαν μάλιστα σε ανταγωνιστές μας, όπως ο Ντε Κολό, ο Χίγκινς, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Οθέλο Χάντερ. Πρέπει να χτίσουμε μία νέα ομάδα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας: Να γίνουμε ομάδα. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο, επειδή με τους παίκτες που έγιναν είχαμε περάσει πολλά και ξεπεράσαμε δυσκολίες. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που θα βρούμε μπροστά μας".

AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ