EUROLEAGUE

Ιτούδης εναντίον EuroLeague για τις κάμερες στα timeouts: "Είναι γελοία αυτή η κατάσταση"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μήνυμα προς τη EuroLeague να αντιμετωπίσει πιο προσεκτικά τις εικόνες που μεταδίδει από τα timeouts έστειλε ο Δημήτρης Ιτούδης, σε μια συνέντευξη με πολλές ατάκες στην Walla του Ισραήλ.

Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στην ιστοσελίδα Walla του Ισραήλ, μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σε αυτή ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τη ζημιά που κάνουν οι κάμερες στα timeouts των ομάδων, στο φλερτ της ομάδας του με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ και τους στόχους που χάθηκαν από την κινεζική Λίγκα, στον Μάικ Τζέιμς, στον Ντέιβιντ Μπλατ, στο ΝΒΑ με το οποίο έχει συνεργαστεί μέσω των Πίστονς και των Σίξερς και στο πρόβλημα της αποχώρησης των σπουδαίων παικτών για την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Για τις κάμερες στα timeouts: "Έζησα τόσα πολλά timeouts με τον Ομπράντοβιτς, ξέρω τους τρόπους που χρησιμοποιεί για να δώσει κίνητρο στους παίκτες του. Δεν θέλω να το παρακάνω, όμως αυτή η κατάσταση είναι αρκετά γελοία. Η κάμερα μπαίνει παντού, χωρίς να υπάρχουν φίλτρα κι αυτό δεν είναι κάτι καλό. Αντιλαμβάνομαι πως είναι ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, όμως ποιος ωφελείται από αυτό; Η Ευρωλίγκα, τα παιδιά που εκτίθενται σε αυτή τη γλώσσα; Οι παίκτες που παίζουν για τον Ζέλικο, για εμένα, για τον Γιασικεβίτσιους; Στο ΝΒΑ υπάρχουν κάμερες στα timeouts, όμως στη συνέχεια το υλικό περνάει από φίλτρο πριν φτάσει στη μετάδοση. Πρέπει να δίνουμε ενδιαφέροντα στοιχεία, όμως πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί για όσα μεταδίδονται".

Για τον Γουίλ Κλάιμπερν και την αντικατάστασή του: "Πήραμε μια απόφαση και ένα είναι σίγουρο. Δεν μπορείς να βρεις άλλον Κλάιμπερν. Δεν έχω ρωτήσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς αν είναι έτοιμος να έρθει, θα του πάρει λίγο καιρό για να προσαρμοστεί στην Ευρώπη, οπότε τον απορρίιψουμε. Κοιτάζουμε την αγορά, όμως δεν βιαζόμαστε".

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ και τον Βενσάν Πουαριέ: "Είναι απογοητευτικό, είναι ακόμη πιο απογοητευτικό το γεγονός ότι βρεθήκαμε κοντά σε δύο παίκτες που επέλεξαν την Κίνα. Αυτή η Λίγκα είναι ανταγωνιστική απέναντι σε εμάς και το ΝΒΑ, για κάθε Μίροτιτς που επιστρέφει στην Ευρώπη, υπάρχουν δέκα Ντόντσιτς που αποχωρεί".

Για το αν σκέφτεται το ΝΒΑ: "Είναι ο καλύτερος οργανισμός στο παγκόσμιο μπάσκετ, έχω δουλέψει με τους Πίστονς και τους Σίξερς τα καλοκαίρια, αυτή τη στιγμή όμως αισθάνομαι καλά εδώ που βρίσκομαι. Έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ και για τη σεζόν 2020/21, στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει".

Για τους ξένους προπονητές Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και τους Έλληνες Μακάμπι - ΤΣΣΚΑ: "Είναι καλό να βλέπεις τους Έλληνες να πετυχαίνουν, είμαι χαρούμενος και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που κάνει σπουδαία δουλειά. Δεν έχει σημασία η καταγωγή ενός προπονητή".

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: "Μιλήσαμε λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση της ασθένειάς του. Ενδιαφέρθηκα για την ασφάλειά του και λίγους μήνες νωρίτερα, όταν είδα ότι περνούσε δύσκολες στιγμές. Νόμιζα πως ήταν εξαιτίας της επέμβασης στη μέση. Κάναμε μια προσωπική συζήτηση, πάλεψε και προσεύχομαι για εκείνον".

Για τον Μάικ Τζέιμς: "Είναι ευλογία, είναι και πρόκληση να συνεργάζεσαι μαζί του. Του μίλησα πολύ πριν τον υπογράψουμε, του εξήγησα τι περιμένω από αυτόν και τι πρέπει να κάνει, πως θα μοιάζει η ομάδα και πως θα παίζει. Μας πήρε λίγο καιρό να μάθουμε ο ένας τον άλλο, είναι έτοιμος να ακούσει και να μάθει και χαίρομαι για εκείνον".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ