EUROLEAGUE

Η "αχίλλειος πτέρνα" της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η "αχίλλειος πτέρνα" της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το εντός έδρας αήττητο της VTB League ανήκει στο παρελθόν, με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν να επιβεβαιώνει τον τίτλο της ως "κρυπτονίτη" της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Διαβάστε για την... επαναλαμβανόμενη σύμπτωση.

Μετά το εντός έδρας αήττητο στην EuroLeague, "έσπασε" κι αυτό στη VTB League για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν τα κατάφερε απέναντι σε εκείνη του Σάσα Ομπράντοβιτς , η οποία συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή της πορεία. Πλέον οι δυο τους ισοβαθμούν στην κορυφή της κατάταξης, ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο ανταγωνισμού και ενδιαφέροντος στη VTB League. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως φέτος το σύστημα διεξαγωγής της post season είναι διαφορετικό, αφού τα playoffs έδωσαν τη θέση τους στο Final Four.

Αυτό βέβαια είναι μία είδηση που έχετε διαβάσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες. Το πραγματικά ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που προκύπτει από το "διπλό" της Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι το γεγονός πως μιλάμε για τη μοναδική (!) ομάδα της Ευρώπης που έχει κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο γήπεδό της τρεις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Καμία άλλη ομάδα δεν τα έχει καταφέρει με τέτοια συνέπεια από το 2014 κι έπειτα. Ούτε ο Ολυμπιακός (που είναι ο... πολυνίκης με τέσσερις συνολικά επιτυχίες, όλες μακριά από τη Μόσχα), ούτε καμία άλλη ομάδα.

Η "Λόκο" είναι αυτή που "έσπασε" το εντός έδρας αήττητο της "ρωσικής αρκούδας" στη VTB League για φέτος, αλλά κι εκείνη που την είχε νικήσει για τελευταία φορά στην έδρα της -για την ίδια διοργάνωση. Στις 28 Φεβρουαρίου 2016 ηττήθηκε για τελευταία φορά στο γήπεδό της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα (τότε). Μιλάμε δηλαδή για δύο -παρά ένα μήνα- χρόνια μόνο νίκες εντός έδρας για την "ομάδα του στρατού" (με 94-88).

Η "αχίλλειος πτέρνα" της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Παρεμπιπτόντως, τα τρία "διπλά" που μετράει η Λοκομοτίβ Κουμπάν επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι όλα σε αγώνες για τη regular season, κι έγιναν με ισάριθμους διαφορετικούς προπονητές: Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, Γιώργος Μπαρτζώκας και Σάσα Ομπράντοβιτς.

Όσο για την τελευταία (γενικά) ήττα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στη VTB League; Έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2017 από τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (με 90-77).

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ