EUROLEAGUE

Άνετη νίκη για την "σβηστή" ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Άνετη νίκη για την "σβηστή" ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Χωρίς να πιεστεί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Ούνικς Καζάν (98-90) για την τέταρτη αγωνιστική της EuroLeague. Ρεκόρ καριέρας ο ηττημένος Κιθ Λάνγκφορντ.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει το ματς. Απέναντι στην Ούνικς Καζάν, έκανε ακριβώς το ίδιο, όμως η πιο αδύναμη ομάδα του Πασούτιν δεν μπορούσε να ακολουθήσει και το τελικό 98-80 έδωσε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες της φετινής EuroLeague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα, είδε εκείνη του Εβγκένι Πασούτιν να παλεύει στο πρώτο ημίχρονο, μα στο δεύτερο έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε μια φυσιολογική ήττα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βαριά από τη στιγμή που έχουν τεθεί εκτός δράσης οι Κότι Κλαρκ - Αντόν Πονκρασόφ.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

O MVP

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έπαιξε χωρίς να ανάψει τις μηχανές στο φουλ. Μάλλον έπαιξε στο ρελαντί. Ακόμη κι έτσι, έκανε τη διαφορά, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και 10 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής. 4/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη γέμισαν την στατιστική του. Έφτασε στην ένατη θέση των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον Τζον Ρόμπερτ Χόλντεν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σαφέστατα στις περισσότερες λύσεις που είχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες της. Ήταν φανερό από το πρώτο ημίχρονο πως η Ούνικς έμενε κοντά στο σκορ μέχρι να... σκάσει, μέχρι να μείνει από δυνάμεις, όπως κι έγινε στην τρίτη περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

13η σερί εντός έδρας νίκη στη EuroLeague για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μοίρασε 23 ασίστ, σχεδόν τις διπλάσιες από τις 12 της Ούνικς. Το στατιστικό, πάντως, που πραγματικά ξεχώρισε ήταν οι 36 πόντοι του Κιθ Λάνγκφορντ που έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, με 5/9 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 11/14 βολές στα 34 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σκληρή στην άμυνα, η Ούνικς ήθελε από νωρίς να κρατήσει χαμηλά το τέμπο του αγώνα. Βρέθηκε μπροστά στο σκορ, πήγε στο +5 (13-18) με τον Λάνγκφορντ να έχει εννέα πόντους, όμως δέχθηκε ένα γρήγορο 10-2 για το 23-20 της πρώτης περιόδου και ενώ είχε κάνει μόλις ένα λάθος. Η ΤΣΣΚΑ δεν έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ, δεν έπιασε τα γνωστά της στάνταρ, όμως σιγά σιγά έλεγξε το παιχνίδι και έφτασε και στο +7 (38-31) τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους (47-43). Ενός πρώτου μέρους που θα μπορούσαμε να τιτλοφορήσουμε ως " ο Λάνγκφορντ εναντίον όλων".

Ένα καλάθι του Όγκαστιν στις αρχές της τρίτης περιόδου έστειλε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο +10 (55-45), πριν ο Βοροντσέβιτς ευστοχήσει σε τρίποντο για το +13. Ο Μίλος έδωσε μια εκπληκτική ασίστ για το 66-48 και κάπου εκεί, πριν καν "βγει" το δεκάλεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη "καθάρισε" το παιχνίδι. Η Ούνικς είχε όρεξη να κυνηγήσει κάτι περισσότερο, μια αξιοπρεπή ήττα δηλαδή, όμως έχει μείνει με λίγους παίκτες μετά τους τραυματισμούς των Κότι Κλαρκ - Αντόν Πονκρασόφ και δεν προβλημάτισε τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 47-43, 68-55, 98-80

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ