EUROLEAGUE

Άλμπα Βερολίνου - Ερυθρός Αστέρας 73-68

Άλμπα Βερολίνου - Ερυθρός Αστέρας 73-68

Αν και αγχώθηκε στο τέλος η Άλμπα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 73-68 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα play offs

Παρότι έφτασε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους εντούτοις η Άλμπα χρειάστηκε να κάνει το παιχνίδι θρίλερ για να επικρατήσει εν τέλει με 73-68 του μαχητικού Ερυθρού Αστέρα. Με αυτή τη νίκη οι Γερμανοί μένουν ζωντανοί στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση, ενώ οι Σέρβοι έχασαν και τις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχαν. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ήταν ασταμάτητος σημειώνοντας 27 πόντους με 10 ριμπάουντ, όμως του στοίχισε η απουσία του Μάρκους Ουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι στις αρχές του αγώνα. Για τους νικητές ο Μάρκο Μπάνιτς σταμάτησε στους 18 πόντους και βοήθησε την ομάδα του σημαντικά ώστε να φτάσει στη νίκη και να έρθει την επόμενη αγωνιστική στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχοντας ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Το παιχνίδι είχε κι ελληνική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Φούφης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Αποφασισμένη να μην αφήσει καμία ελπίδα στον αντίπαλο και με σκοπό να δείξει εξαρχής της διαθέσεις της ξεκίνησε το παιχνίδι η Άλμπα, την ίδια ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας είδε την ατυχία να του "χτυπάει" την πόρτα με το... καλημέρα. Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Μάρκους Ουίλιαμς σε προσπάθεια για τρίποντο δεν προσγειώθηκε με αποτέλεσμα να στραβοπατήσει και να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 17-6 (στο 6') παίρνοντας αμέσως διψήφια διαφορά, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έδειχνε να είναι απελπιστικά μόνος. Με επιθετικό πλουραλισμό, αλτρουισμό (10 ασίστ έναντι 3) και αρκετή πίεση που ξεκίναγε από την άμυνα οι Γερμανοί κατάφεραν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να βάλουν ισχυρές βάσεις νίκης (39-22 στο 20').

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας βρει και πάλι τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν. Οι παίκτες του Ράντονιτς πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα και με τους Μαριάνοβιτς, Γιόβιτς και Τζένκινς να ηγούνται επιθετικά έτρεξαν ένα επιμέρους 18-8 μετέτρεψαν το 45-27 σε 53-45 (στο 27') ρίχνοντας έπειτα από πάρα πολύ ώρα το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα. Ο Σέρβος γίγαντας (βλ. Μαριάνοβιτς) ήταν ασταμάτητος και με δικούς του πόντους (είχε 23 μέχρι εκείνο το σημείο) η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 59-49.

Ο Ερυθρός Αστέρας έβλεπε πλέον ότι μπορεί να κάνει το come back κι η ολική επαναφορά εντέλει επιτεύχθηκε. Τρέχοντας ένα νέο επιμέρους 12-2 οι Σέρβοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 61-61 (στο 35') βάζοντας και πάλι "φωτιά" στο παιχνίδι. Τα πάντα πλέον κρίνονταν στις λεπτομέρειες και στην ψυχραιμία. Λάθη, αστοχία κι έλλειψη καθαρού μυαλού απόρροια του μικρού μέσου όρου ηλικίας, έφεραν τους "ερυθρόλευκους" σε δεινή θέση μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με το εις βάρος τους 71-64. Ακόμα κι όταν ο Ερυθρός Αστέρας μπορούσε να έχει ελπίδες για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση οι χαμένες βολές των Μαριάνοβιτς, Γιόβιτς κι η λάθος πάσα του τελευταίου έδωσαν την ευκαιρία στην Άλμπα να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη με 73-68.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 39-22, 59-49, 73-68.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ